ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Ivan Mikuć i Dražen Ponjević osvojili peto, odnosno šesto mjesto na Državnom prvenstvu u oranju u Velikoj Gorici

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U povodu 105. obljetnice Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zajedno s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, Gradom Velika Gorica, Hrvatskom udrugom za organizaciju natjecanja orača (HUONO) i BC Institutom d.d., održano je 20. Državno natjecanje u oranju na parcelama Fakulteta u Velikoj Gorici na kojemu su, između 13 najboljih orača u Hrvatskoj, sudjelovali i orači iz Virovitičko-podravske županije sa svojim trenerom Sinišom Hrgovićem.

U kategoriji plugova ravnjaka Ivan Mikić osvojio je peto mjesto, dok je Dražen Ponjević u kategoriji plugova premetnjaka bio šesti.

Prvo mjesto u kategoriji premetnjaka osvojio je Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske županije, drugo mjesto Domagoj Vuk iz Krapinsko-zagorske, dok je treći bio Mijo Samardžija iz Požeško slavonske županije.

U kategoriji ravnjaka prvo mjesto pripalo je Saši Višku iz Koprivničko-križevačke županije, drugo mjesto Davidu Aleksi iz Vukovarsko-srijemske, a treće Fran-Andreju Jalušiću iz Međimurske županije.

Saši Višku ovo je peta pobjeda na državnim natjecanjima, dok je David Aleksa najmlađi natjecatelj s navršenih 18 godina.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja predstavljat će Republiku Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju koje će se iduće godine održati u Češkoj.

Također, najavljeno je kako će Republika Hrvatska biti domaćin Svjetskog natjecanja u oranju u rujnu 2026. godine u Osijeku.
Orače iz Virovitičko-podravske županije pratili su i navijači iz općine Sopje predvođeni općinskim načelnikom Berislavom Androšem. (icv.hr, bs)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.