ponedjeljak, 16. rujna 2024.

2. ŽNL ISTOK Miholjac opravdao ulogu favorita u Donjim Meljanima: Podjela bodova u Vaškoj, čađavačka Mladost slavila

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Odigrane su utakmice 3. kola 2. ŽNL Istok.

Do uvjerljive pobjede došla je Mladost iz Bakića koja je s 5:0 slavila protiv Krčevine. Dvostruki strijelac za domaćine bio je Danijel Ciglar, a po pogodak su upisali Jurica Culej, Mateo Budimir i Gabriel Hodak.

Efikasno je bilo i u Vaškoj gdje su istoimena domaća momčad i Podravac iz Sopja podijelili bodove. Poveli su domaćini preko Tonija Brezovića već u 3. minuti, no u 14. je utakmicu u egal vratio Matija Mikić. Uspio je Podravac i okrenuti utakmicu u svoju korist do predaha, a u posljednjim trenucima prvog poluvremena strijelac je bio Leon Tomašević. U svega tri minute, u periodu od 60. do 63., Vaška je s dva zgoditka došla do vodstva. Brezović je prvo postigao pogodak za izjednačenje, a nakon toga se u strijelce upisao i Marinko Kaščel. Imala je Vaška prednost sve do pred kraj utakmice, točnije do 84. minute, kada je poentirao Benjamin Marić za konačnih 3:3.

Grabić je “ugrabio” tri boda u gostima kod miljevačke Mladosti, a i u ovoj utakmici mogla su se vidjeti dva zgoditka u uvodnih 15 minuta. Ivan Jakopović u 2. minuti pogodio je ta vodstvo Grabića, a u 14. je izjednačio Toni Demeter. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata, no već na samom otvaranju drugog dijela Grabić je ponovno poveo. Strijela je u 51. minuti bio Denis Vukomanović, da bi pobjedu potvrdio Matej Jakopović devet minuta prije kraja. Dodajmo da je pobjeda Grabića mogla biti i uvjerljivija, u 70. minuti nisu uspjeli realizirati kazneni udarac, a od 71. igrali su i s igračem više nakon isključenja Stjepana Sudarića.

Sedam golova postignuto je u Donjim Meljanima gdje je gostovao Miholjac, a favorizirani gosti proslavili su pobjedu. Dalibor Vilček pogodio je za 0:1 u 3. minuti, ekspresno je stvari na početak vratio Alen Marović dvije minute kasnije, da bi do predaha s dva gola Ivana Blaškovića, u 28. i 44. minuti, Miholjac poveo 1:3. Zvonko Gerenčir povisio je prednost gostiju u 59., smanjio ju je potom Marović svojim drugim golom u 70., da bi minutu kasnije konačnih 2:5 postavio Dražen Huber. Meljani su kraj dočekali s igračem manje nakon isključenja Dinka Pandura u 85. minuti.

Mladost 1930 iz Čađavice došla je do tri boda na svom terenu u ogledu s orahovačkim Papukom Osječko 1664. Za to im je bio dovoljan jedan pogodak, a njega je postigao Danko Šimunić u 81. minuti utakmice. (icv.hr, mra; Foto arhiva: D. Fišli)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.