petak, 2. kolovoza 2024.

Poljoprivrednici s područja općine Sopje, korisnici sustava navodnjavanja ''Kapinci-Vaška'' posjetili tvrtku Podravka d.d.

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U srijedu su članovi Udruge poljoprivrednih proizvođača korisnika sustava navodnjavanja ''Kapinci-Vaška'' (UPPKSN) bili na studijsko-edukativnom putovanju u Koprivnici, odnosno tvrtki Podravka d.d. 

Cilj putovanja bio je posjet te edukacija članova udruge o sustavima navodnjavanja tvrtke Podravka d.d., koji se koristi na njihovim pokusnim poljima na kojima su zasađene povrtlarske kulture.

Studijsko putovanje je organizirala UPPKSN ''Kapinci-Vaška'' u dogovoru sa predstavnicima poljoprivrednog sektora tvrtke Podravka d.d. i uz financijsku podršku Općine Sopje za program ''Studijskog-edukacijskog putovanja općine Sopje'', bez čije financijske podrške bi bilo upitno održati ovakvu profesionalnu edukaciju, a koja je od iznimne važnosti za članove udruge.

U Koprivnici ih je dočekao tim agronoma tvrtke Podravka d.d. na čelu sa voditeljem poljoprivredne proizvodnje Robertom Bačajem, koji je sa svojim timom agronoma proveo članove udruge kroz proizvodna polja industrijske rajčice, paprike, krastavaca i patlidžana, te im objasnio postupak proizvodnje i berbe, kao i sustava navodnjavanja za svaku navedenu kulturu, što je članovima udruge itekako bilo korisno i poučno, jer tvrtka Podravka d.d. ima višegodišnje iskustvo proizvodnje u povrtlarskim kulturama. 

Dogovorena je i mogućnost suradnje i proizvodnje ratarskih povrtlarskih kultura za potrebe tvrtke Podravka d.d., te poslovni posjet Podravkinih agronoma općini Sopje i članovima UPPKSN ''Kapinci-Vaška'' za mjesec studeni 2024. godine.

Za studijsko-edukativno putovanje angažirana je Putnička agencija tvrtke ''Ortran'' iz Orahovice, koja je organizirala ovaj edukacijski program.

Bitno je za napomenuti da je na studijskom putovanju sa UPPKSN ''Kapinci-Vaška'' bio i načelnik Općine Sopje Berislav Androš te se i sam pobliže upoznao s mogućnostima proizvodnje i suradnje sa tvrtkom Podravka d.d., jer je na području općine Sopje izgrađen i u funkciji jedan od najvećih javnih sustava navodnjavanja s preko 1.800 hektara navodnjavanih površina. (adf; Općina Sopje)   
Foto:







Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!