utorak, 6. kolovoza 2024.

Odigrana završnica 24. memorijala ”Vlado Golik-Josip Klobučar” u Velikom Rastovcu: Našičkom NAŠK-u titula i zlatne medalje, bronca pripala zdenačkoj Slogi

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na igralištu Nogometnog kluba Munja u Velikom Rastovcu odigrana je završnica 24. Memorijala ”Vlado Golik-Josip Klobučar”.

Završni dan započeo je utakmicom za treće mjesto između domaćina Munje i momčadi Sloge iz Zdenaca. Nekompletna Munja nije mogla parirati boljoj zdenačkoj momčadi koja je na kraju uvjerljivo slavila s konačnih 12:0 uz čak šest pogodaka Matije Bubaša. Dva je dodao Antonio Babec, a po jedan su postigli Dominik i Dorijan Bogati, Petar Majetić i Danijel Zebec. Odmah nakon susreta pokal i brončane medalje Zdenčanima je uručio predsjednik NK Munja Pavao Vida.

U finalu su se potom susreli NAŠK i Slatina. Uoči početka utakmice, nakon intoniranja državne himne, održana je minuta šutnje za Vladu Golika i Josipa Klobučara koji su bili i igrači Munje, kao i za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje.

Svi su iščekivali ovu utakmicu jer se radi dva podjednaka protivnika i dvije odlične ekipe. Tako je i bilo, vrhunska utakmica, pregršt odličnih poteza, prigoda za pogodak i sjajnih obrana vratara. Slatina je u prvom dijelu imala više od igre, više je prijetila odličnom vrataru Ivi Guljenoviću koji je briljirao na vratima NAŠK-a. Mreže su mirovale do odmora, a već početkom drugog Našičani su poveli pogotkom Davida Knežević nakon akcije po desnoj strani i ubačaja koji je sjajno dočekao Knežević i matirao Lukačeka. Tijek drugog dijela donio je taktičko nadmudrivanje, a kako je utakmica odmicala Našičani su se povukli i branili, a Slatine je konstantno prijetila. Odlični Matej Kupres dijelio je lopte i samo pokušavao, a novopridošli Francuz Daud Traore neumorno je probijao obje strane, pucao i razigravao suigrače te pokazao kako se radi o vrhunskom igraču i velikom pojačanju Slatine za 3. HNL. Na kraju ostalo je onih 1:0 i naslov pobjednika otišao je u Našice.

Pokale i medalje najboljima uručio je predsjednik Munje Pavao Vida kao i statue za najbolje pojedince. Najbolji vratar je Ivo Guljenović iz NAŠK-a, najbolji strijelac je Matija Bubaš iz NK Sloge s ukupno sedam pogodaka, dok je najboljim igračem turnira proglašen Daud Traore iz NK Slatina. (icv.hr, vg)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!