četvrtak, 22. kolovoza 2024.

Novi požar otvorenog prostora na slatinskom području: U Donjim Meljanima izgorjelo oko 600 kvadrata niskog raslinja i suhe trave

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Građane Slatine i danas (četvrtak) su uznemirili zvuci sirena sa vatrogasnih vozila. Naime, dežurstvo Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Slatini je u 14.43 sati zaprimilo dojavu o požaru otvorenog prostora u slatinskom prigradskom naselju Donji Meljani. 

Operativni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine na mjesto događaja izlaze sa pet gasitelja i tri vozila te vatru lokaliziraju, stavljaju požar pod kontrolu i u 15.45 sati u potpunosti gase. U gašenju požara sudjelovali su i operativni vatrogasci DVD-a Donji Meljani. 

U požaru je izgorjelo oko 600 kvadratnih metara suhe trave i niskog raslinja nedaleko dvorišnih objekata, koji ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi zahvaljujući zalaganjem slatinskih vatrogasaca i pravovremenom dojavom. 

Na mjesto događaja izišli su i policijski službenici Policijske postaje Slatina, a uzrok požara utvrdit će protupožarni inspektor. 

Slatinski vatrogasci apeliraju na stanovnike grada Slatine i prigradskih naselja da ne pale vatru na otvorenom, ne spaljuju korov, da pripaze gdje odbacuju jako zapaljiva sredstva i ne bacaju čikove i sl., jer po ovoljetnim vrućinama i najmanja nepažnja može izazvati požar! (adf; ustupljne fotografije) 
Foto:






Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!