srijeda, 7. kolovoza 2024.

Četvorica odvažnih ''VBR''-ovaca i ove godine izvezla biciklistički maraton naziva ''Oluja od Voćina do Knina''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29 obljetnice VRO ''Oluja'', Zajednica udruge i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, organizirala je tradicionalni biciklistički maraton ''Oluja od Voćina do Knina'', koji su vozili članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ''VBR'' (veterani, branitelji, rekreativci) predvođeni sa Matom Bubašem, predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ.

Biciklistički maraton, koji se vozio u tri dana kroz 3 etape, uz Matu Bubaša vozili su još Pavo Tutenov, Tomislav Kolec i Mario Kovač, te Jurica Culej, predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja  VPŽ koji je startao skupa sa VBR-ovcima te ih otpratio do Virovitice. Logistička podrška biciklistima su bili Željko Straka i Ozren Rastija.

Prva etapa vozila se u duljini od 180 kilometara od Voćina do Petrinje, a na startu u Voćinu sudionike ovoga maratona došli ispratiti i podršku im dati načelnik Općine Voćin Predrag Filić te predsjednik i dopredsjednik UDVDR Ogranak Voćin, Darko Božičković i Ivan Đuzel.


Po dolasku u Slatinu VBR-ovce su dočekali zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilije Nikolić, predsjednik TO Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Bakić, te  članovi UDVDR Ogranak Slatina.

U Virovitici su bicikliste dočekali dožupan Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Vlasta Honjek, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, te predsjednici i predstavnici braniteljskih udruga grada Virovitice.
Simboličnim paljenjem svijeća ispred spomen obilježja u Voćinu, Slatini i Virovitica odana je dužna počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Na svom daljnjem putu, nakon napuštanja Virovitičko-podravske županije VBR-ovci tradicionalno zastali u Grubišnom Polju gdje su ih dočekali i okrjepu pripremili članovi Udruge HVIDR-a Grubišno Polje na čelu sa predsjednikom Alenom Skenderom.

Unatoč jakom vjetru i brdovitim dionicima, ''VBR''-ovci su uspjeli savladati i sljedeće dvije etape te u popodnevnim satima stići na cilj u Knin i ponosno se popeti na Kninsku tvrđavu, gdje je bio i cilj ovog biciklističkog maratona.

Svima koji su pomogli u organizaciji ovog biciklističkog maratona, počev od Ministarstva hrvatskih branitelja, MORH-a, Športske zajednice VPŽ i drugih, ZUiČ HVIDR-a i članovi biciklističke ekipe ''VBR'' uputili su veliku zahvalu. (adf, pt; Foto: VBR)
Foto:






Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!