petak, 12. srpnja 2024.

HZZO upozorava građane: Traje hakerski napad, odmah izbrišite ove mailove

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

             Freepik
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je jučer, 11. srpnja, dobio saznanje kako je u tijeku tzv. spoofing napad, vrsta kibernetičkog napada kojim se napadači lažno predstavljaju kao HZZO s ciljem provedbe pripremnih radnji radi počinjenja kaznenog djela prijevare, priopćili su iz HZZO-a, prenosi Index.

- Upozoravamo građane da mailovi koje zaprime s adrese podataka.zastita@hzzo.hr nemaju veze s HZZO-om, kao i da HZZO obavijesti sličnog sadržaja šalje isključivo putem sustava e-Građani. Molimo građane da izbrišu mailove zaprimljene sa spomenute, u našem sustavu nepostojeće adrese, da na poruku ne odgovaraju niti da otvaraju privitke – kažu. 

U slučaju da je došlo do incidenta i nastanka štete za primatelje poruke, upućuju građane da incident prijave MUP-u i nacionalnom CERT-u: https://www.cert.hr/onama/kontakt/ .

Radi raspoznavanja, priložili su i primjer maila. (index.hr)

Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!