nedjelja, 23. lipnja 2024.

U Voćinu održana druga po redu ''Papučka krijesnica''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Turistička zajednica područja Vrata Papuka jučer (subota) organizirala je zajedno sa voćinskim udrugama manifestaciju ''Papučka krijesnica''. Druga po redu ''Papučka krijesnica'' održana je u velikom parku nasuprot Geo Info centra. 

O samoj manifestaciji više je ispričao stručni suradnik Turističke zajednice područja Vrata Papuka Mislav Šljivac.

- Ovom manifestacijom obilježavamo početak ljetnog solsticija i oživljavamo stare običaje uoči svetkovine sv. Ivana Krstitelja, a to je paljenje krijesa koji je vezan od davnina uz žetvene običaje. Manifestacija je namijenjena i djeci i odraslima, zapravo je obiteljskog tipa. Cilj nam je da se cijele obitelji zabave, a i da mlađi naraštaji vide i nauče kako su se nekada djeca igrala - rekao je Šljivac te dodao kako je ovogodišnja ''Papučka krijesnica'' organizirana u suradnji s Udrugom za razvoj lokalne zajednice RAST, Kulturno-umjetničkom udrugom Voćin, Kulturno-umjetničkom udrugom Letnica, Udrugom umirovljenika Voćin, Udrugom pčelara Voćin, UDVDR Ogranak Voćin i DVD-om Voćin, uz podršku Općine Voćin.

Uz bogatu gastronomsku ponudu lokalnih izlagača i udruga, za posjetitelje je organizirana cijela paleta starih igara kao što je bacanje potkove, gađanje u alku, potraga za blagom, potezanje užeta, balansiranje žlicom i vatrogasne igre za najmlađe vatrogasce, a ponudu za rekreaciju su upotpunili napuhanac i ringišpil. 

Svoj program je imala i skupina najmlađih koji su izveli trenutno najpoznatiju pjesmu ''Rim tim tagi dim'', a manifestaciju su obogatili i vitezovi Ružice grada koji su izvodili svoje viteške igre. Zabava onih najmlađih ne bi bila potpuna bez svima dobro znanog amonita Tonija koji je maskota Geo Info Centra kojem su obilasci jučer bili na obiteljskom popustu.

Pred kraj dana svi posjetitelji su mogli uživati u vatrenoj svjetlosti zapaljenog krijesa i u dobroj glazbi grupe ''Enigma''. (rt, adf; Foto: R. Turk, T. Melša Božičković)
Foto:















Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!