petak, 21. lipnja 2024.

Sredstvima resornog ministarstva i Općine Čađavica KUD ''Podravina'' nabavio novi instrument

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Kulturno-umjetničko društvo ''Podravina'' Čađavica javio se na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu, objavljenog od strane Ministarstva kulture i medija. 

Prijava je poslana za dva projekta, i to za nabavu muških prsluka koji je izvorni dio muške čađavačke narodne nošnje i nabavom, odnosno izradom tamburaškog instrumenta berde. 

Kako uvijek bude samo jedan projekt pozitivno ocijenjen, tako je i ovaj puta na natječaju prošla nabava berde. Odmah po potpisivanju Ugovora o financiranju programa kojim se Ministarstvo obvezalo financijski poduprijeti projekt s 2.000,00 eura, ''kudovci'' su pristupili dogovoru za izradu tamburaškog instrumenta koji je ovih dana ugledao svijetlo dana. 

Berdu je izradio Obrt za proizvodnju i usluge Tambure Ljubas u vlasništvu Željka Ljubasa iz Đakova. Ukupna vrijednost izrade berde iznosila je 2.300,00 eura od kojih je, kako je već spomenuto, Ministarstvo kulture i medija osiguralo 2.000,00 eura, dok je prestali dio dodijeljen iz općinskog proračuna. 

Čađavački tamburaši s voditeljem tamburaške sekcije Željkom  Dudovićem ovim su bogatiji za još jedan vrijedan instrument, koji ostaje u imovini KUD-a, a prvu svirku na istom imat će priliku pokazati član KUD-a ''Podravina'', berdaš Bartol Pintarić na Smotri folklora ''Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati'' koja će biti održana ovu subotu u Čađavici. (adf; KUD ''Podravina'')
Foto:



Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!