ponedjeljak, 10. lipnja 2024.

Održane 10. sportske igre u znak sjećanja na preminule branitelje Željka Ercega, Tomislava Šimanovića i Ivicu Žemberija, te 10. memorijalni boćarski turnir “Omer Šilović–Ivica Takač”

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i suorganizaciji HVIDR-a Orahovica, u Bukviku i Čačincima održane su 10. sportske igre u visećoj kuglani i boćanju u znak sjećanja na preminule branitelje i osnivače županijske i orahovačke HVIDR-e Željka Ercega, Tomislava Šimanovića i Ivicu Žemberija, te10. memorijalni boćarski turnir “Omer Šilović–Ivica Takač” te 

Uoči početka igara, u nazočnosti obitelji i rodbine poginulih i umrlih branitelja, izaslanstva županijske HVIDR-e na čelu s predsjednikom Matom Bubašem i orahovačke HVIDR-e predvođena predsjednikom Stjepanom Varaždincem te sudionici igara odali su počast svim braniteljima kojima su igre posvećene na njihovim grobnim mjestima na Mjesnom groblju u Čačincima te kod središnjeg križa na groblju u Bukviku.

Natjecanja su otvorena na boćalištu BK Dalmatinac gdje je nazočne prvi pozdravio predsjednik kluba domaćina Jurica Kraljik.

- Iznimno smo ponosni što su ove igre poginulim i preminulim braniteljima baš na našem boćalištu i trudit ćemo se biti dobri domaćini. Našim herojima neka je vječna slava i hvala, a mi smo tu da činimo sve kako se njihova imena i djela nikada ne bi zaboravila – rekao je Kraljik.

Nazočnima se obratio i predsjednik HVIDRA-e Orahovica Stjepan Varaždinac.

- Hvala svim sudionicima na dolasku i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Kako znamo, ovo su izlučna natjecanja za državni ŠNIDOR koji će biti održan u Malom Lošinju i na kojem će se naša županijska HVIDRA, siguran sam, ponovno boriti za najviša odličja. Hrvatski branitelji naša su obveza, a sjećanje na poginule kolege su nužnost i rekao bih svetinja za sve nas – rekao je Varaždinac.

U ime Općine Čačinci obratio se Petar Dadić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Bukvik.

-Kao hrvatski branitelj i suborac svih kojima su ove igre posvećene, posebno sam emotivan i zahvalan svima koji su ovdje i koji odaju počast ovim velikim ljudima. Osjećajte se ugodno i neka svaka boća, strelica i kugla budu bačene baš za hrvatske branitelje koji više nisu s nama – rekao je Dadić.

Turnir su potom otvorili sinovi Željke Ercega, Toni i Tomislava Šimanovića, Hrvoje.

- Hvala vam svima od srca u ime naših obitelji i očeva. Hvala vam što ih ne zaboravljate, to nama jako puno znači – rekao je u ime obitelji Toni Erceg.

Krenula su potom natjecanja u svim disciplinama, boćanje i viseća kuglana održani su u Bukviku, a elektronski pikado u Čačincima. Nakon zanimljivih ogleda, na kraju u disciplini boćanje slavio je BK Dalmatinac, drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Orahovica, a broncu oko vrata stavila je ekipa slatinske HVIDR-e, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi HVIDR-e Virovitica.

U visećoj kuglani zlato je osvojila HVIDRA Orahovica, srebro ZUiČ HVIDR-a VPŽ, bronca je pripala HVIDR-i Virovitica, a četvrto mjesto osvojila je HVIDRA Slatina.

Nagradu za najboljeg i najpreciznijeg u visećoj kuglani dobio je Josip Radočaj iz HVIDRA-e Orahovica.

U konkurenciji elektronskog pikada najprecizniji su bili pikadisti HVIDR-e Slatina, srebro oko vrata stavila je HVIDR-a Orahovica, treće mjesto osvojila je HVIDRA Virovitica, a četvrto ZUiČ HVIDR-a VPŽ iz koje je došao i najbolji pikadist Robert Kuzmić.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

- Posebna mi je čast i ponos uvijek biti u društvu onih koji su stvorili hrvatsku državu, hrabrih hrvatskih branitelja i odati počast onima kojih nažalost više nema. Hvala organizatoru koji ustraje i svake godine organizira natjecanje u našoj općini što nam je poseban ponos i čast. Čestitam najboljima i mogu reći da svi zajedno idemo dalje čuvati uspomenu i istinu o hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu – rekao je Jurenac.

Svi članovi pobjedničkih ekipa su ostvarili plasman na državni ŠNIDOR u reprezentaciji županijske HVIDR-e. 

U sklopu ovog memorijala, biciklistička ekipa Virovitičko-podravske županije ''VBR'' (veterani, branitelji, rekreativci) u sastavu Mato Bubaš, Mario Kovač i Pavo Tutenov, uz logističku potporu Ozrena Rastije, izvozili su memorijalnu biciklističku vožnju od Virovitica do Bukvika. Prije polaska za Bukvik, biciklisti su na virovitičkom gradskom groblju odali počast svi poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona. (icv.hr, vg, foto: V. Grgurić, ''VBR'')
Foto:
























Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!