subota, 1. lipnja 2024.

[FOTO] Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio Slatinu

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Danas (subota) je Slatinu posjetio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. 

Razlog posjete Slatini bio je predstavljanje kandidata HDZ-a na skorašnjim izborima (9. lipnja) za Europski parlament, te neformalno druženje sa simpatizerima i članovima najveće stranke u Hrvata.  

U Slatini su premijera Plenkovića dočekali, između ostalih, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine Igor Fazekaš, predsjednik Mladeži HDZ-a grada Slatine i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić, te građani, simpatizeri i članovi HDZ-a. 

Iako je druženje uz kavu trebalo biti dosta kratko, ono se oteglo jer su svi okupljeni željeli fotografiju sa Andrejom Plenkovićem. 

S bine uz gradsku fontanu prvo se okupljenima obratio Igor Fazekaš, zahvalivši se premijeru na dolasku i poželjevši mu dobrodošlicu. Fazekaš je naglasio kako sam dolazak premijera u Slatinu nije mala stvar, te da je to, između ostalog, i zbog dobrih rezultata na izborima za Hrvatski Sabor. 

Igor Andrović se zahvalio premijeru Plenkoviću na posjeti Virovitičko-podravskoj županiji te je naglasio da za predstojeće izbore za Europski parlament, koji se održavaju 9. lipnja, očekuje da svi članovi i simpatizeri HDZ-a izađu na svoja izborna mjesta i zaokruže listu broj 5, listu kandidata HDZ-a.

Na kraju se nazočnima obratio premijer Andrej Plenković. 

- Hrvatska demokratska zajednica na izbore za Europski parlament ide sa svojim programom koji se zove ''Hrvatska snažna i važna''. Snažna zato što smatramo da smo u proteklim godinama, kada smo imali i uživali povjerenje hrvatskog naroda, predvodili čak dvije Vlade Republike Hrvatske koje su ostvarile veliki napredak na ključnim strateškim europskim ciljevima. Zahvaljujući naporima naše Vlade ušli smo u Schengenski prostor, zahvaljujući naporima naše Vlade ušli smo u Euro područje, zahvaljujući našem zalaganju osigurali smo Hrvatskoj za cijelo ovo desetljeće dvadeset i pet milijardi eura iz europskog proračuna, zahvaljujući našim naporima prije sedam godina kreirali smo projekt Slavonije, Baranje i Srijema gdje smo u razdoblju do sada kanalizirali tri milijarde eura u podršku Slavoniji, bilo da je riječ o poljoprivredi, ravnomjernom regionalnom razvoju, vodno-komunalnom gospodarstvu, energetici, zdravstvu, obrazovanju, malom i srednjem poduzetništvu, svemu što može pridonijeti kvaliteti života ovdje u ovih pet slavonskih županija. Virovitičko-podravska županija je do sada apsorbirala oko tristo i pedeset milijuna eura sredstava, a tako je i grad Slatina imao dobrobiti od članstva Hrvatske u Europskoj uniji - istaknuo je Plenković te dodao:

- Vama, Slatinčankama i Slatinčanima želim zahvaliti na sjajnom rezultatu kojim ste dali veliki obol u uvjerljivoj pobjedi HDZ-a u četvrtoj izbornoj jedinici 17. travnja, i pozivam vas da sada, u iduću nedjelju, odigramo maksimalno ozbiljno i to drugo poluvrijeme iste političke utakmice, da Hrvatska demokratska zajednica ostvari još jednu uvjerljivu pobjedu, i da pošaljemo najviše naših zastupnika među tih dvanaestero koji će zastupati aktivno, agilno i predano hrvatske interese idućih pet godina i pomoći hrvatskoj Vladi da ostvari nove hrvatske i europske pobjede. Hvala vam lijepa što ste došli, hvala Slatina, i siguran sam da ćemo sljedeću nedjelju ostvariti još jednu pobjedu, glasajmo za kandidate Hrvatske demokratske zajednice, za listu broj 5 - zaključio je Plenković. (adf; Foto: D. Fišli)
Foto:

























































































Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!