četvrtak, 13. lipnja 2024.

[FOTO] Koncertom ''Moja Slatina je lijepa'', Glazbena škola Milka Kelemena Slatina zaključila obilježavanje 30. obljetnice rada

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U povodu obilježavanja 30. obljetnicu rada i 15 godina od otvaranja Područnog odjela u Orahovici, Glazbena škola Milka Kelemena Slatina sinoć (srijeda) je upriličila koncert pod nazivom ''Moja Slatina je lijepa'' te premijeru istoimenog spota. 

Svečani koncert ''Moja Slatina je lijepa'' ponudio je 11 točaka kroz koje su se učenici i učitelji škole predstavili popularnom, dječjom, hrvatskom narodnom i stranom glazbom, a započeo je izvedbom himne slatinske Glazbene škole imena ''Glazba koja život znači'' koja je skladana povodom ove velike obljetnice.

U nastavku večeri, pod vodstvom mladih voditeljica Lane Trupina i Anje Jagarinec, nizale su se predivne skladbe talentiranih učenika i njihovih mentora kojima se na kraju koncerta kao i svima ostalima koji su sudjelovali u projektu ''Moja Slatina je lijepa'' zahvalio ravnatelj slatinske Glazbene škole Antonio Brzica. Tom je prigodom učenicima i učiteljima čestitao 30. obljetnicu Glazbene škole Milka Kelemena Slatina te podsjetio na brojna događanja koja su prethodila spektakularnoj završnici obilježavanja ovoga jubileja.

Za sami kraj ovog glazbenog događaja ostavljena je premijera glazbenog spota ''Moja Slatina je lijepa'', koji je nastao u suradnji i pod pokroviteljstvom Glazbene škole Milka Kelemena i Turističke zajednice Grada Slatine na prijedlog tadašnjeg direktora iste Jurice Bosaka. 

Spot je sniman na 9 atraktivnih lokacija po gradu i okolici, a pojedini su kadrovi snimljeni u ustanovama koje ove godine također obilježavaju svoje obljetnice kao što su Zavičajni muzej Slatina, Dječji vrtić Zeko Slatina, Rukometni klub Slatina, EPIcentar Sequioa Slatina i Pučko otvoreno učilište Slatina, dok je glavna scena snimljena u polju kamilice Matije Gorenca.

Budući da se radi o pjesmi koja je nastala 1992. moramo se prisjetiti humanitarnog koncerta ''Za Slatinu'' održanog u Zagrebu na kojemu je Goranka Turk pročitala svoju pjesmu, a koju je uglazbio Zdravko Šljivac, kompozitor, dirigent, profesor i glazbenik.

Spot u produkciji slatinske Glazbene škole oduševio je okupljenu publiku uz ljetnu pozornicu kod gradske fontane gdje su se našli, između ostalih, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić i autorica pjesme Goranka Turk Pavić koja nije mogla zamisliti bolje rođendansko iznenađenje, budući da je spot premijerno prikazan upravo na njezin rođendan.

Spot ''Moja Slatina je lijepa'' možete pogledati OVDJE. (adf, Foto: D. Fišli)
Foto: