petak, 31. svibnja 2024.

[FINALE KUPA] Pitomača slavila na Školskom vrtu: Milinović golom iz slobodnjaka ostavio Bratstvo u igri

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Nogometaši Pitomače, pred više od 800 gledatelja na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju, slavili su 2:1 protiv domaćeg Bratstva u prvom finalnom ogledu Županijskog nogometnog kupa.

Bila je Pitomača favorit u ovom susretu, a unatoč vrlo dobroj igri Bratstva, Presečanova momčad to je potvrdila na terenu. Nakon nekoliko propuštenih prilika, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Leu Kirinu, Karlo Jakupec jednu od njih je iskoristio u 28. minuti i doveo gostujuću momčad u prednost. Nije se rezultat mijenjao do kraja prvog poluvremena, iako je mogao. Pobjegao je gostujućoj obrani brzonogi Antonio Paulović, ostao je ispred njega jedino vratar Hrvoje Zdelar, no lopta je odsjela u vanjskom dijelu mreže.

Ista slika gledala se i u drugih 45 minuta. Pitomača je stvorila nekoliko prigoda koje je neutralizirao Kirin, a Bratstvo je svoju priliku čekalo iz kontre. U 76. minuti mreža se zatresla po drugi put, opet je matiran bio domaći vratar, a strijelac za 2:0 vodstvo Pitomače bio je Mate Tominac. Igrale su se posljednje minute susreta kada je glavni sudac Siniša Ličinić označio prekršaj na rubu kaznenog prostora, loptu je namjestio Dino Milinović i pogodio nebranjeni dio mreže za konačnih 2:1 i rezultat koji Bratstvo ostavlja u igri za uzvrat.

– Čestitam Pitomači i mom prijatelju Ivanu Presečanu na pobjedi. Vidio se pad u našoj igri u posljednjih 20-tak minuta, no gosti su svakako bili dominantniji tijekom cijelog susreta. Imali smo i mi svoje šanse, a gol Milinovića ostavio nas je u kakvoj takvoj igri. U svakom slučaju želio bi pohvaliti i svoju momčad koja je odigrala odlično i pokazali smo da smo zasluženo u finalu- rekao je nakon susreta trener Bratstva Elvis Vinak, a njegov kolega s druge strane bio je zadovoljan današnjom pobjedom.

– Moramo biti zadovoljni današnjom utakmicom, no nismo si smjeli dozvoliti primljeni pogodak na samom kraju utakmice. Dominirali smo, bili konkretni i vjerujem da ćemo na svom terenu u Pitomači potvrditi današnji rezultat i osvojiti trofej pobjednika Kupa- zaključio je Presečan.

BRATSTVO – PITOMAČA 1:2
Igrač utakmice: Ivan Begović

(icv.hr, mra, mš; Foto: M. Rajnović)
Foto:
























Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!