petak, 19. travnja 2024.

A1 od lipnja osjetnije diže cijene usluga

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

           Foto: bug.hr
Svi A1 korisnici za lipanj dobit će uvećane cijene svojih usluga za 6,9 posto.

A1 Hrvatska prvi je telekom operater koji je temeljem indeksne klauzule podigao cijene svojih usluga u ovoj godini. Naime, danas je većina korisnika dobila obavijest o novim cijenama koje će biti više od 6,9 posto počevši s 1. lipnja. Što znači da će prvi uvećani računi stići u srpnju, piše poslovni.hr.

Podsjetimo, telekom operateri koji posluju u Hrvatskoj ishodovali su lani mogućnost da temeljem inflacijske klauzule jednom godišnje smiju automatski podići cijene svojih usluga.

Indeksnu klauzulu uvrstili su u opće uvjete poslovanja te im na putu povećanja cijena ne stoji nikakva prepreka. A ono prema čemu se ravnaju jest službena prošlogodišnja državna inflacija koju objavljuje DZS, a ove godine iznosila je 8 posto.

To u praksi znači da svi oni koji imaju pretplatu i posebno ugovore na godinu ili dvije, u ovakvom slučaju podizanja cijena, nemaju prava raskinuti ugovore bez plaćanja penala. Naime, prije nego što su telekom operateri uveli indeksnu klauzulu svako povećanje cijena pratila je i mogućnost da pretplatnici, ako je cijena za njih nepovoljna, imaju pravo bez penala raskinuti ugovore. Ne, kada se cijene dižu temeljem inflacijske klauzule tada tog prava više nema.

Dakle, svi korisnici A1 za lipanj dobit će uvećane cijene svojih usluga za 6,9 posto.
Podsjetimo i lani je A1 bio prvi telekom koji je temeljem inflacijske klauzule prvi podigao cijenu iu najvećem postotku. Prošle godine učinili su to s 1. srpnja, a stopa povećanja iznosila je 8,5 posto. Nakon njih od 1. kolovoza, cijene je podigao Telemach i to za 8,3 posto, dok je Hrvatski Telekom zadnji bio najmanjim poskupljenjem svojih usluga. HT je cijene povisio od 1. listopada i do 5 posto.
U slučaju A1 Hrvatska, u dvije godine, cijene usluga porasle su gotovo 16 posto. (poslovni.hr)

Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!