srijeda, 27. ožujka 2024.

Priopćenje za javnost HVIDR-e RH: “Najoštrije osuđujemo aktualne napade na hrvatske branitelje”

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

            Foto: ilustracija, K. Toplak
HVIDR-a RH na čelu s predsjednikom Josipom Đakićem izdala je jučer (utorak) priopćenje za javnost, a isto prenosimo u cijelosti:
“Najoštrije osuđujemo aktualne napade na hrvatske branitelje koji se ponavljaju tijekom svake predizborne kampanje i postaju teme političkim propalicama iz SDP-a, sljednice komunističke partije, pa i ovaj najnoviji napad od strane potpredsjednika SDP-a, Ranka Ostojića na glavnog državnog odvjetnika i hrvatskog branitelja Ivana Turudića, kojem očito nisu mogli zaboraviti da je izručio bivše čelnike jugoslavenske tajne službe Perkovića i Mustača Njemačkoj ili da je rehabilitirao blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Ranko Ostojić, evidentno frustiran slabim odazivom na njegov prosvjed, prozvao je predsjednika HVIDR-a RH da je krivotvorio potvrdu o ratnom putu glavnog državnog odvjetnika, Ivana Turudića, kojeg je potpuno lažno optužio da je tako stekao status 100%-tnog HRVI-a, u kojim tvrdnjama nema ni trunke istine, iako je sa pozicije bivšeg ministra unutarnjih poslova u vrijeme SDP-ove Vlade trebao znati zakonske odredbe o stjecanju statusa hrvatskog branitelja i hrvatskog ratnog vojnog invalida za koje je potrebno ispuniti niz zakonskih pretpostavki koje se utvrđuju u svakom pojedinačnom postupku, a u svaki od njih uključen je veliki broj stručnjaka i vještaka medicinske struke. Obzirom da je Ranko Ostojić pravne struke, a svojedobno je bio i u sustavu na poziciji ministra nadležnog za unutarnje poslove, te mu je itekako poznat način stjecanja navedenih statusa, smatramo njegovu izjavu gnjusnom i možemo je okarakterizirati samo kao kazneno djelo klevete.

Podsjećamo hrvatsku javnost da je dolaskom na vlast 2000. godine, tadašnjem ministru branitelja Pančiću prvi zadatak bio prozvati hrvatske branitelje stigmatizirajući ih godinama nazivajući ih lažnim invalidima, što se na kraju pokazalo da ne odgovara istini. Sjetimo se samo nepravde nanesene generalu Nojku Marinoviću ili simboličnog povratka proteze 100-postotnog HRVI-a Darka Bešteka.

Sjetimo se samo ministra branitelja Freda Matića 2012. godine, koji je dobio zadatak nastaviti Pančićev posao prozivanja, kao i blaćenja ugleda i časti hrvatskih branitelja na način objavljivanja registra branitelja, započinjući lov na vještice, čineći dostupnim njihove podatke raznim tužiocima iz Srbije. Sjetimo se samo smrti heroine Domovinskog rata Nevenke Topalušić, kao i samozapaljivanja branitelja u Savskoj, a posebice tko je poslao hrvatsku policiju na branitelje i 100%tne invalide u kolicima na Markovu Trgu. Zar smo sve to zaboravili?

Podsjećamo da su i tada izgubili izbore na čelu sa tadašnjim premijerom Milanovićem, koji ponovo sa pozicije predsjednika RH, otvoreno pretendira na mjesto premijera, pritom izravno kršeći Ustav i zakone, ne poštujući državne institucije i upozorenja Ustavnog suda, te ga ovim putem pozivamo da se suzdrži od ove prljave kampanje ili da pokaže hrabrost koju nije pokazao 1991. godine, te da podnese ostavku i bori se na izborima na pošten i zakonit način, a ne da svakodnevno kao dežurna narikača maltetira hrvatsku javnost sa svojom lažnom moralnošću i pravednošću njegovih partijskih sljedbenika.

Vezano za tu veliku moralnost i pravednost, pa evo nekih primjera tih pravednika: ministrica Violić, ručkove plaćala službenom karticom (osuđena), ministar Šipuš (osuđen), ministar Varga (osuđen), ministar Miljenić, sadašnji predstojnik ureda predsjednika (afera zapošljavanje), ministar Zmajlović (afera preseljenja i najma), Sauha, tadašnji predstojnik ureda premijera Milanovića (osuđen), županica Lovrić Merzel (osuđena), bivši gradonačelnik Vukovara Sabo (osuđen), Nada Čavlović Smiljanec (osuđena), sadašnji predsjednik SDP-a, Grbin koji je ukrao naknadu za odvojeni život… i ovako možemo nabrajati u nedogled, pa se pitamo jesu li to najavljene velike “rijeke pravde” ili su to samo male otpadne vode. Pravda je ovisna o onome tko je dijeli, a iz svega navedenog dalo bi se zaključiti o kakvoj se pravdi radi.

Također moramo naglasiti da su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu protiv velikosrpskog agresora da bi stvorili hrvatsku državu, današnju cijenjenu članicu Europske unije, te se protivimo postupcima kojim nas danas predsjednik Milanović, u svojstvu Putinovog političkog vazala, svojom vanjskom politikom usmjerava prema Banja Luci, Srbiji i Rusiji.

Slijedom svega navedenog, pozivamo prozvane aktere u predizbornoj kampanji da prestanu kršiti ustavne i zakonske odredbe u ponosnoj hrvatskoj državi stvorenoj na krvi hrvatskih branitelja, te da prekinu sa blaćenjem dostojanstva hrvatskih branitelja i digniteta Domovinskog rata radi zadovoljavanja svojih uskih političkih interesa.” (HVIDR-a RH)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!