nedjelja, 18. veljače 2024.

VIROEXPO 2024.: Dona Dalia Rajnović i Enio Šiptarić pobjednici natjecanja u izradi večernjih svečanih i modernih frizura

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Da ovogodišnji, 27. Viroexpo sajam odiše kreativnošću, dokazali su i učenici Industrijsko-obrtničkih škola iz Virovitice i Slatine, kao i Strukovne škole Đurđevac, njih ukupno osamnaest, koji su se jučer (subota) natjecali u izradi večernjih svečanih i modernih frizura. Organizaciju ovog zanimljivog natjecanja potpisuje Ceh frizera Udruženja obrtnika Virovitica, uz potporu Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.

Nakon 45 minuta velike borbe i nadmetanja, žiri kojeg su činili Anica Čorba, Klaudija Fadljević i Boris Meter, imao je doista težak zadatak izabrati one najbolje, a oni su Dona Dalia Rajnović u ženskoj i Enio Šiptarić u muškoj konkurenciji.

Rezultati u ženskoj konkurenciji (svečane frizure):
1. Dona Dalia Rajnović (IOŠ Virovitica)
2. Elena Marija Senjan (Strukovna škola Đurđevac)
3. Magdalena Jokoš (IOŠ Slatina)

Rezultati u muškoj konkurenciji (moderne frizure):
1. Enio Šiptarić (IOŠ Virovitica)
2. Ivano Lazić (IOŠ Virovitica)
3. Jakov Kosanović (IOŠ Virovitica)

Medalje dobitnicima, kao i zahvalnice svim natjecateljima, mentorima, ali i članovima stručnog ocjenjivačkog žirija, uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement i direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok.

- S obzirom da smo imali malo vremena za organizaciju, sve je prošlo u najboljem redu i na kraju moram izraziti veliko zadovoljstvo. Učenici i njihovi mentori bili su oduševljeni, a natjecanje je bilo zanimljivo i velikom broju posjetitelja. Drago mi je da su učenici svih škola osvojili odličja, a najboljima čestitam na uspjehu – rekla je nakon natjecanja predsjednica Ceha frizera grada Virovitice Ivana Vanjhal.

Riječi zahvale organizatorima i svim sudionicima, kao i čestitke najboljima uputio je i predsjednik Obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić. (icv.hr, ts, foto: D. Domišljanović)

Foto:Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩