petak, 9. veljače 2024.

Posjetiteljski centar Dravska priča: Održana početna konferencija projekta ''Ružičaste zloćke''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer (četvrtak) je u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima održana početna konferencija projekta ''Ružičaste zloćke''.
Na početku konferencije pozdravnim riječima uzvanicima su se obratili voditeljica projekta i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo, Blanka Celinšak Mezga iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement

Nakon pozdravnih riječi, voditelj bio istraživačke stanice Vladimir Juhaz održao je prezentaciju ''Invazivne strane vrste'', a čuvar prirode Karlo Fičko prezentirao je projekt ''Ružičaste zloćke'', kao i aktivnosti koje će Javna ustanova provesti tijekom realizacije projekta.

U nastavku, Una Mršić iz Uprave za zaštitu prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja  održala je prezentaciju ''Aktivnosti na suzbijanju invazivnih stranih vrsta u RH'', a Valerija Hima iz Zavoa za zaštitu okoliša i prirode prezentirala je upotrebu aplikacije ''Invazivne strane vrste u Hrvatskoj''.

Po završetku konferencije, čuvar prirode Vladimir Ajhler prezentirao je opremu nabavljenu u sklopu provedbe projekta i Centar za prihvat invazivne vrste crvenouhe kornjače.

Na početnoj konferenciji je nazočio i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Projekt se financira u sklopu javnog poziva ''Kontrola populacija prioritetnih invazivnih stranih vrsta'', financiranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt će biti realiziran u periodu od 1. studenog 2023. godine do 30. rujna 2027. godine, a ukupna vrijednost projekta je 249.313, 45 eura. (dravska-prica.hr)

Foto:


















Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩