srijeda, 20. prosinca 2023.

Izvještajni sabor UDVDRA-e VPŽ: Nastavljaju pomagati braniteljima i surađivati s cijelom zajednicom

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Članovi UDVDR-e HR Podružnica VPŽ, jučer (utorak) su u prostorijama NK Virovitice pod predsjedanjem predsjednika Podružnice, ujedno i ogranka Virovitica Vlade Paurića održali Izvještajni sabor na kojemu je između ostalog donesena odluka o izmjenama i prihvaćanju Statuta, a izabrani su i novi dopredsjednici Podružnice.

Tako će umjesto dosadašnjeg dopredsjednika Ivana Matića tu dužnost obnašati dugogodišnji predsjednik prijašnjeg Kluba UDVDR-a Brezovica Marin Viljevac. Drugi dopredsjednik Podružnice je predsjednik UDVDR-a ogranak Voćin Darko Božičković, a po Statutu UDVDR RH, Podružnica je imenovala i trećeg dopredsjednika Ozrena Rastiju, predsjednika ogranka Slatina.

Vlado Paurić tom je prigodom predstavio vrlo iscrpno izvješće o aktivnom radu tijekom cijele godine i najavio što će Podružnica raditi u 2024. godini.

- Tradicionalno pomažemo članovima udruge, kao i članovima njihovih obitelji, surađujemo  s drugim braniteljskim udrugama, posebice sa HČZ-om Virovitica, a s kojim Podružnica ima najaktivniju suradnju. Dio aktivnosti u 2024. godini odnosit će se i na obilježavanje važnijih obljetnica iz Domovinskog rata te posjet mjestima stradanja pripadnika postrojbi iz VPŽ.

Jedna od novih aktivnosti bit će natjecanje braniteljskih lovačkih udruga u spravljanju lovačkog paprikaša, na Dan državnosti, 25. svibnja. Nastavljamo suradnju s lokalnom samoupravom kao i sa krovnom udrugom u Zagrebu – istaknuo je, između ostalog, predsjednik Podružnice Vlado Paurić.

Nazočne su pozdravili predsjednici ogranaka i klubova sa zajedničkom težnjom da se do sada velika brojka članstva još dodatno poveća, s posebnim naglaskom na mlađu populaciju, odnosno djecu hrvatskih branitelja, uz dosadašnju vrlo aktivnu mladež u okviru ogranka Virovitica. Svoju zahvalu na suradnji i čestitku na uspješnosti rada Podružnice dao je i predsjednik HČZ Virovitica Davor Špoljarić, kao i drugi. Nakon službenog dijela održano je Božićno druženje branitelja i gostiju na kojemu su nazočili i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac te gvardijan Župe sv. Roka u Virovitici fra Ivica Jagodić. (icv.hr, bs) 

Foto:








Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩