petak, 1. prosinca 2023.

[FOTO] U Slatini održana tribina ''Kvaliteta života u obiteljima hrvatskih branitelja''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Večeras (petak) je u do posljednjeg mjesta popunjenim slatinskom Hrvatskom domu održana tribina ''Kvaliteta života u obiteljima hrvatskih branitelja''. 

Predavačice na tribini, koju su zajednički organizirali Zajednica žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' Slatina i Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, bile su prim. mr. sc. Elvira Koić dr. med. specijalist psihijatar i Marija Bajan Prokl, dipl. socijalna radnica. 

Na samom početku sve je nazočne, među kojima su bili zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić, zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, nacionalna dopredsjednica Zajednice žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' i predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' Osječko-baranjske županije Marela Đurić, predsjednica Udruge braniteljica Osječko-baranjske županije Tatjana Zelić, predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin, predsjednik GO HDZ-a grada Slatine Igor Fazekaš, brojni predstavnici i predsjednici braniteljskih i drugih udruga s područja Virovitičko-podravske županije, gradski vijećnici GV Grada Slatine..., pozdravila predsjednica Zajednice žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' Slatina Ivona Balić, a s nekoliko riječi obratio se i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš. U svom govoru Bubaš se osvrnuo na problematiku koja muči hrvatske branitelje, a u koju je upoznat jer već dugi niz godina ZUiČ HVIDR-a provodi akcije pomoći braniteljima slabijeg imovinskog stanja, ali i zbog osobnih kontakata s braniteljima. 

Nakon uvodnih govora, prvo je video prezentaciju nazočnima predočila iz aspekta svoje struke dipl. socijalna radnica Marija Bajan Prokl, a nakon nje je o problemima branitelja i njihovih obitelji govorila prim. mr. sc. Elvira Koić dr. med. specijalist psihijatar, koja dugi niz godina radi upravo s tom populacijom i upoznata je u sve segmente te problematike. 

Na kraju su se nazočnima obratile nacionalna dopredsjednica Zajednice žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' i predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' Osječko-baranjske županije Marela Đurić i predsjednica Udruge braniteljica Osječko-baranjske županije Tatjana Zelić, zahvalivši se na pozivu i uputivši organizatorima sve pohvale za ovu tribinu. Tribinu je zatvorio predsjednik GO HDZ-a grada Slatine Igor Fazekaš, istaknuvši da će se ovakve i slične tribine održavati i dalje, a prvu je najavio već za siječanj 2024. godine. 

Po završetku tribine, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik ZUiČ VPŽ Mato Bubaš gošćama je uručio bukete cvijeća. (adf; Foto: D. Fišli)

Foto:






































Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩