subota, 25. studenoga 2023.

Sandra Jadek postala prva dopredsjednica Hrvatskog kuharskog saveza: Dražen Šafar član je Upravnog odbora

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na završnici Dana hrvatskog kulinarstva i velike proslave 20 godina Hrvatskog kuharskog saveza, koji su održani u Gospodarskom centru u Osijeku, jučer (petak) je održana i izborna skupština Hrvatskog kuharskog saveza koja je donijela dva nova velika priznanja za majstore kuhinje Virovitičko-podravske županije.

Naime, vrhunska slastičarka Sandra Jadek izabrana je za prvu dopredsjednicu Hrvatskog kuharskog saveza, a nagrađivani svjetski kuhar Dražen Šafar je postao članom Upravnog odbora HKS-a. Novi predsjednik je Erich Glavica iz Koprivnice, vrhunski kuhar i prvi hrvatski World certificirani Masterchef.

Ulaz Sandre Jadek i Dražena Šafar u sami vrh Hrvatskog kuharskog saveza ogromno je priznanje prije svega za njihov nemjerljiv trud i rad te ogromnu kulinarsku kvalitetu.

– Ponosna sam i sretna što sam dobila ovu priliku i dat ću sve od sebe da ju i opravdam. Moja je vizija rada HKS-a prije svega raditi na tome da učenici strukovnih zanimanja budu adekvatno usmjereni i učiniti sve da svim srcem zavole kulinarstvo, jer samo se tako mogu potpuno posvetiti svom poslu te donijeti Hrvatskoj visoko mjesto na karti svjetske gastronomije. Moj način rada je dati prigodu svima, te pokazati da svaka regija u Hrvatskoj zaslužuje jednako mjesto u Hrvatskom kuharskom savezu i u Hrvatskoj kulinarskoj reprezentaciji. Svaki kuhar ili slastičar zaslužuje dobiti svoju pravu priliku jer Hrvatska je prebogata gastronomska zemlja i itekako ima što pokazati– rekla je Jadek.

Dražen Šafar naglasio je da će kao član Upravnog odbora HKS-a činiti sve kako bi gastronomiju i dalje održao kao jedan od glavnih pokretača hrvatskog turizma.

– Svi smo mi jedna velika obitelj i zaslužuje svaki kuhar pokazati što zna i može. Svaka regija mora imati jednaku važnost i utjecaj, jer hrvatska gastronomija jedino je kao cjelina najjača. Imamo već niz dogovorenih planova i aktivnosti i zapravo se veselimo novim izazovima, a meni je naravno ogromna čast predstavljati svoju udrugu, grad i županiju te naravno Slavoniju u samom vrhu hrvatskog kuharstva– zaključio je Šafar. (icv.hr, vg)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩