četvrtak, 30. studenoga 2023.

''Istraživači biljaka'' i ''Mali botaničari'' OŠ ''Davorin Trstenjak'' Čađavica učili o gljivama

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Osnovnu školu ''Davorin Trstenjak'' Čađavica u utorak je posjetio predsjednik Udruge ''Gljivari'' iz Donjeg Miholjca Branko Kezerle, te je učenicima 2. i 3. razreda održao edukativno predavanje i izložbu gljiva i samoniklog bilja slavonskih šuma. 

Učenici 2. razreda uključeni u izvannastavnu aktivnost ''Istraživači biljaka'', a učenici 3. razreda u aktivnost ''Mali botaničari'' imali priliku pogledati šaroliku izložbu jestivih, ljekovitih i nekoliko otrovnih gljiva, grančice listopadnih i vazdazelenih stabala te grmlja, mahovine, paprati i dr. 

Gljivar Branko Kezerle je pričao o svojoj strasti prema šumi i ljubavi prema gljivama, a svoje znanje  prenosi na djecu i odrasle.

Za kraj druženja učenici su pjevali pjesme o jeseni i gljivi muhari, a zatim su popili topli čaj od kamilice. Svi učenici su bili zadovoljni druženjem i novim spoznajama o životu u šumi. (adf; OŠ ''Davorin Trstenjak'' Čađavica)

Foto:














Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩