subota, 21. listopada 2023.

VOĆIN: Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa skuhala najbolji čobanac na ''Zlatnom fertunu''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Turistička zajednica ''Vrata Papuka'' u partnerstvu s HSLU ''Jelen'' Voćin te uz supokroviteljstvo Općine Voćin, u sklopu obilježavanja 14. Voćinske kestenijade, danas (subota) je organizirala otvoreno prvenstvo Voćina u kuhanju čobanca pod nazivom "Zlatni fertun".

Dok se na ''Zlatnom fertunu'' 17 ekipa natjecalo tko će skuhati najbolji čobanac, Osnovna škola Voćin je za najmlađe u Hrvatskom domu u Voćinu priredila pregršt zabave za najmlađe, naziva  ''Dječja posla''.

Osim čobanca, svi koji su danas pohodili Voćin mogli su kušati pečene kestene kao uvertiru onoga što se za sutra (nedjelja) priprema na 14. Voćinskoj kestenijadi. 

Prosudbena komisija u sastavu Franjo Pajtl predsjednik, Anica Božičković član i Željko Launek član je nakon podrobnog kušanja svih uzoraka donijela odluku da je pobjednik ''Zlatnog fertuna'' ekipa Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, drugo mjesto zauzeli su kotlić majstori Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Virovitica, a treći su bili lovci SHLU ''Jelen'' Voćin. 

Bogate, prigodne nagrade je u ime organizatora, Turističke zajednica ''Vrata Papuka'', uručio stručni suradnik za turizam Mislav Šljivac. 

Cijelo vrijeme dok se čobanac krčkao, a Trg Gospe Voćinske mirisao na pečene kestene, sve posjetitelje i natjecatelje je zabavljao Tamburaški sastav Sokak slavonski. (adf; Foto: D. Božičković)

Foto:




































Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩