utorak, 10. listopada 2023.

Stanje u prometu: U tjedan dana uhićen dva puta, najveća brzina zabilježena u Čađavačkom Lugu

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama jedan vozač osobnog automobila i jedan vozača bicikla lako su ozlijeđeni. Kod jednog počinitelja prometne nesreće je utvrđena i nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 323 prekršaja i to 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 70 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 55 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća brzina kretanja vozila od 100 km/h je utvrđena u nedjelju, 8. listopada u 8,25 sati u Čađavačkom Lugu, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,12 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 36 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje u subotu, 7. listopada u 23,55 sati u Pitomači. Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona ovaj vozač je zbog počinjenja ovih prekršaja uhićen, a bilo mu je to već drugo uhićenje protekli tjedan, pošto je u ponedjeljak, 2. listopada uhićen jer je u 21,50 sati zatečen kako upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje kada je odbio ponuđeno alkotestiranje.

Zbog počinjenja istih prekršaja je u Velikoj Črešnjevici u petak, 6. listopada u 21,10 sati uhićen 24-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom s utvrđenom koncentracijom od 3,04 g/kg, a osim ova dva vozača protekli tjedan su uhićena još dva vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola. (PU virovitičko-podravska)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩