nedjelja, 22. listopada 2023.

REZULTATI: Olorunfemi za novi trijumf Pitomače, Bubaš dvaput zatresao mrežu Graničara, Ibriks i Lončarek za preokret i slavlje Grofova

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Polovičan uspjeh ostvarili su jučer (subota) klubovi s područja Virovitičko-podravske županije koji se natječu u 3. nogometnoj ligi Sjever. I dok je Pitomača ostvarila šestu ovosezonsku pobjedu i zadržala drugu poziciju na ligaškoj ljestvici, momčad Virovitice doživjela je novi težak poraz u domaćem susretu s Poletom iz Svetog Martina na Muri.

Pitomačani su ugostili Graničar iz Kotoribe. S igračem manje uspjeli su doći do minimalne pobjede. Strijelac odlučujućeg i jedinog pogotka bio je Nigerijac Akinkumi Olorunfemi Mayowa u 75. minuti. Od 11. minute momčad Ivana Presečana igrala je s igračem manje, a isključen je Ivan Begović nakon što je “nepropisno” zaustavio gostujućeg igrača u izglednoj prigodi za postizanje pogotka.

Momčad Virovitice, nakon “petarde” u Varaždinu, pet pogodaka primila je u susretu s vodećim Poletom. Strijelci u gostujućim redovima bili su Nino Patafta (12′), Dino Jambres (35′), Mauro Benko (47′), Domen Štefanec (64′) i Filip Perčić (75′).

Na travnjacima četvrtoligaša u skupini Bjelovar – Koprivnica – Virovitica odigrana su danas četiri susreta devetog kola.

Momčad Slatine novom je pobjedom “skočila” na drugo mjesto ligaške ljestvice. Na svom je travnjaku slavila kontra Graničara iz Legrada rezultatom 4:0. Goste je načeo ponovno raspoloženi Matija Bubaš u 42. minuti, a povećao je Matej Kupres u 55. Treći domaći zgoditak djelo je Matea Jerešića u 74. minuti, a samo minutu kasnije Bubaš je postavio konačnih 4:0.

Sloga iz Zdenaca upisala je prvi gostujući bod. S Podravcem u Virju remizirala je rezultatom 2:2. Domaćin je poveo pogotkom Matea Grgića u 16. minuti. Već u 18. bilo je 2:0, a strijelac je bio ovog puta Roko Grgić. Za vrijedan bod momčadi Danijela Ciglara pobrinuli su se svojim zgodicima Matheus Felipe de Jesus Silva u 31. i Antun Dunković u 62. minuti.

Dva zanimljiva susreta odigrana su u sklopu 10. kola Premijer županijske nogometne lige.

Suhopolje je na svom Parku ugostilo momčad Voćina. Bio je to derbi momčadi koje se nalaze u vrhu ligaške ljestvice. Gosti su poveli u 3. minuti pogotkom Hrvoja Čovića s bijele točke. Domaćin je izjednačio u 48. preko Zdenka Lončareka. Do preokreta je “Grofove” doveo Ivan Ibriks u 61. minuti. Za 3:1 poentirao je ponovno Lončarek u 73. Gosti se bude i drugim pogotkom Hrvoja Čovića smanjuju na 3:2 u 81. minuti, a dvije minute kasnije Ibriks postavlja konačnih 4:2.

Zanimljiv i uzbudljiv susret vidjeli su gledatelji u Lukaču. Domaćin je ugostio momčad Sokola iz Milanovca, a susret je završio podjelom bodova. Gosti su stigli do početne prednosti pogotkom Josipa Lanšćaka u 38. minuti. Stvari je na početak vratio Krešimir Pipić u 44. minuti, Ivan Egri pobrinuo se za preokret u 85. minuti susreta, a konačnih 2:2 postavio je Hrvoje Javorović u 88.

Jedini subotnji susret 1. županijske nogometne lige odigrali su u Jugovom Polju domaći Plavi i Podgorje, a završilo je podjelom bodova. Ivan Vukšić doveo je goste u prednost u 14. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Dominik Kralj u 34. Domaćin je u 80. minuti propustio realizirati kazneni udarac.

3. NL SJEVER – 10. KOLO
Pitomača – Graničar (Kotoriba) 1:0
Virovitica – Polet (SMnM) 0:5

4. NL BJ-KC-VT – 9. KOLO
Slatina – Graničar (Legrad) 4:0
Podravac (Virje) – Sloga (Zdenci) 2:2

PREMIJER ŽNL – 10. KOLO
Suhopolje – Voćin 4:2
Lukač 05 – Sokol (Milanovac) 2:2

1. ŽNL – 10. KOLO
Plavi (Jugovo Polje) – Podgorje 1:1

2. ŽNL ZAPAD – 9. KOLO
Stara Brezovica – ŠN Graničar Okrugljača 8:1
Aršanj (Sedlarica) – Brana (Bačevac) 12:1
Sloga (Dugo Selo) – Otrovanec 6:1
Bušetina 1947. – Gradina 3:2

2. ŽNL ISTOK – 9. KOLO
Ćeralije – Papuk Osječko 1664 4:1
Miholjac – Vaška 12:0

(icv.hr; Foto: D. Fišli)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩