srijeda, 11. listopada 2023.

Pripremite topliju odjeću: Do kraja tjedna uživamo u stabilnim jesenskim danima, a nakon toga slijedi osjetno zahladnjenje

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

          foto: ICV
U stabilnim jesenskim danima uživamo do kraja tjedna, te ih možemo iskoristiti za obavljanje radova na otvorenom. Od sredine mjeseca već je umjereno velika vjerojatnost za osjetniji pad temperature zraka i oborine koje će u planinama biti i u obliku snijega. 

Tijekom nedjelje vjetar će okrenut na sjeverne smjerove. U prvom dijelu dana zadržat će se suho i stabilno vrijeme, a tek u drugom dijelu dana te prema večeri može biti povremene kiše i pljuskova. UV – indeks umjeren. Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu.

U tjednu pred nama osjetno hladnije. Jutarnje temperature zraka između 2°C i 7°C., a najviše dnevne između 8°C i 13°C. Vjetar slab do umjeren sjevernih i sjeverozapadnih smjerova. Zadržat će se tmurno i sivo vrijeme uz kišu ili pljuskove. Sunčanih razdoblja malo ili nimalo. UV – indeks nizak.

Polako, ali sigurno za tjedna koji je pred nama možemo pripremiti topliju jesensku odjeću. Kod većine ljudi možda započne i sezona grijanja. U višim predjelima Hrvatske očekujemo i snijeg. Više o svemu u danima pred nama. (icv.hr, kp)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩