četvrtak, 19. listopada 2023.

Potpisan ugovor za nabavu STEM opreme i opremanje ispostave Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske u Virovitičko-podravskoj županiji

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Direktorica tvrtke Model Educa Vlatka Šlibar i virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisali su ugovor o nabavi STEM opreme za opremanje ispostave Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske koja se nalazi na području VPŽ. Vrijednost ugovora iznosi 58.988,16 eura, a rok za izvršenje opremanja je 15. siječnja 2024. godine.

Uz župana Igora Androvića potpisivanju su nazočile i županijske pročelnice Jasna Abramović (Služba za poslove župana i opće poslove) i Martina Bunić (Upravni odjel za obrazovanje i demografiju).

Nabava i opremanje STEM opreme dio je projekta Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri Virovitičko-podravska županija, Osnovna škola Josipa Kozarca Josipovac Punitovački, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina, Osnovna škola Suhopolje, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Vitensenteret Innlandet Gjovik Norveška, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split.

Ukupna vrijednost projekta je 21.020.771,60 kuna, a Virovitičko-podravskoj županiji i dvjema školama, u Slatini i Suhopolju, pripada 7.552.786,03 kuna.

I dok će se u OŠ Josipa Kozarca u Slatini rekonstruirati i opremiti potkrovlje, u Suhopolju će se suvremeno opremiti učionica. (vpz.hr, foto: Kristijan Toplak)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩