srijeda, 11. listopada 2023.

Crveni križ Slatina uključio se u akciju Hrvatskog Crvenog križa, ''Solidarnost na djelu 2023.''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Povodom 51. Sabirne akcije Hrvatskog Crvenog križa, ''Solidarnost na djelu 2023.'' koja se na području grada Slatine i općina Mikleuš, Sopje, Nova Bukovica, Čađavica i Voćin održava pod motom ''Ne dvoji, za drugog izdvoji'', Crveni križ Slatina provodi akciju prikupljanja pomoći za najpotrebitije. 

- Akcija počinje u četvrtak, 12. listopada 2023. godine i traje mjesec dana. U Slatini će se akcija konkretno provoditi na 4 obilježena punkta, na tržnici, kod Evangeličke crkve, kod NTL-a i kod Erste banke, slijedeća tri petka 13., 20., i 27. listopada od 8,30 do 11,00 sati. Prikupljenim sredstvima kupit ćemo pakete hrane prigodom božićnih blagdana i podijeliti ih kao i prijašnjih godina u drugoj polovici prosinca. Budući da je broj osoba, posebice u stanju socijalne zaštite koji kucaju na vrata Crvenog križa tražeći pomoć u hrani, sve veći jer redovne socijalne isplate pomoći, ali i mirovina su male, svaka pomoć u hrani je itekako potrebna, jer su vanjske donacije prestale. Molimo građane spomenutih jedinica lokalne samouprave da u Crveni križ Slatina donesu prehrambene proizvode (zimnica, krumpir, kupus, mast konzervirana  hrana i dr.) ili ako su veće količine da nas zovete da dođemo po njih. U matičnoj ili područnoj školi u vašem mjestu, te na naznačenim punktovima učenici će prodavati građanima ovjerene novčane bonove u nominali od 1,00 euro. Možete nas kontaktirati na broj 033 551-230 ili 098/296-296 ili e mail: ce-kaj@slatina.hr - poručili su iz Crvenog križa Slatina. (adf)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩