nedjelja, 11. lipnja 2023.

[FOTO] U Novoj Šarovki odigrana tradicionalna prijateljska utakmica između veterana Standarda i veterana iz mađarskih Martinaca

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Opće je poznato da općina Sopje i mjesta u Republici Mađarskoj naseljena Hrvatima gaje odlične odnose, kako u kulturno-umjetničkim i sportskim događanjima, tako i u zajedničkim projektima prekogranične suradnje.

Jedan sportski događaj, točnije prijateljska utakmica između veterana Nogometnog kluba Standard Nova Šarovka i nogometaša veterana iz mađarskog mjesta Martinci, održan se jučer (subota) na nogometnom igralištu Standarda. 

U utakmici, u kojoj rezultat nije bio na prvom mjestu, slavili su domaćini s 8:2. Iako je bilo prilično sparno, a i komarci su neumoljivo ubadali, igrači obiju momčadi su se iskazali na terenu jer, kako su rekli, nitko ne voli izgubiti. Sama utakmica je protekla u prijateljskom ozračju uz tek poneki grublji prekršaj koji je sudac za ovu priliku Marijan Makar odmah sankcionirao i tako spriječio da se slični prekršaji ponavljaju.

Za ekipu veterana Standarda drugo je poluvrijeme odigrao i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

- Ovakva naša sportska druženja traju već dugi niz godina, osim za vrijeme pandemije izazvane koronavirusom kada se nismo sastajali. Između općine Sopje i naših prijatelja Hrvata iz Mađarske je dugo godina odlične suradnje u svim aspektima, oni dolaze kod nas i mi idemo kod njih. Naša će se suradnje zasigurno nastaviti kroz razne projekte međugranične suradnje i natječaje na koje se planiramo prijaviti. Zahvalio bih se našim gostima iz Martinaca na dolasku te fer i korektnoj igri  - rakao je načelnik Androš.

Organizaciju ovog događaja na sebe je preuzeo Nogometni klub Standard, odnosno predsjednik kluba Željko Janečić.

- Prošle su nas godine naši prijatelji iz Martinaca ovdje pobijedili, ali ove im to nismo dopustili. Iako sam rezultat u svim našim međusobnim susretima nije bitan, bitno je druženje i održavanje naših dobrosusjedskih odnosa ili, kako mi nogometni veterani kažemo, bitno je treće poluvrijeme. Nama u goste je danas trebao doći i zastupnik hrvatske nacionalne manjine u mađarskom Parlamentu Jozo Solga, ali zbog radnih obaveza, nažalost, nije mogao. Ovaj, kao i mnogi drugi događaji ovdje u Novoj Šarovki, održan je pod pokroviteljstvom Općine Sopje, te bih se ovim putem zahvalio načelniku Berislavu Androšu što nam uvijek izlazi u susret - rekao je Janečić te najavio skori uzvrat u Martincima u kolovozu. 

Nakon utakmice za sve sudionike je bila upriličena večera uz prijateljsko druženje u društveno-sportskom domu u Novoj Šarovki. (adf; Foto: D. Fišli)

Foto:

















































































































































Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩