subota, 25. ožujka 2023.

Trima službama županijskog Zavoda za javno zdravstvo stigli novi automobili

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Zavod za javno zdravstvo “Sv. Rok” Virovitičko-podravske županije u četvrtak je obnovio svoj vozni park trima novim automobilima. Ključeve predstavnicama triju djelatnosti Zavoda, voditeljici Službe za epidemiologiju Dariji Petrovčić, voditeljici Službe za zdravstvenu ekologiju Mirjani Špehar te predstavnici Službe za javno zdravstvo Maji Đurici, predali su župan Igor Andrović i ravnatelj Zavoda Miroslav Venus, u nazočnosti zamjenika župana Marija Klementa.

Ravnatelj Venus istaknuo je kako je riječ o trima službama čije djelovanje je uvelike terensko te su im nužni sigurni automobili.

– Ukupna vrijednost sva tri automobila je gotovo 55 tisuća eura. Dva su financirana sredstvima Virovitičko-podravske županije, a jedan smo financirali mi sami iz vlastitih sredstava. Ta tri nova automobila će zamijeniti tri stara koje smo prodali, dakle ovo je obnavljanje, a ne povećanje voznog parka. Automobili su bili stari i zahtijevali velika ulaganja koja više nisu bila isplativa pa smo procijenili da je nabava novih ekonomičnija, ali ono što je najbitnije zaposlenici Zavoda koji rade u tim službama su gotovo danonoćno na terenu i smatram da je izrazito bitno da se prilikom vožnje voze u sigurnom automobilu – rekao je Venus. 

Župan Igor Andrović naglasio je kako je Županija nastavila s ulaganjem u vozne parkove svojih zdravstvenih institucija. 

– Sigurno da je ovo bitno za djelatnike Zavoda koji rade na terenu i vrlo je bitno da imaju kvalitetne automobile. Prošle godine nabavili smo vozila i za Dom zdravlja i za Zavod za hitnu medicinu i tako ćemo nastaviti i dalje, jer i na taj način pomažemo da žiteljima naše županije osiguramo bolju zdravstvenu skrb – rekao je Andrović. (icv.hr, mp; foto: K. Toplak)

Foto:




Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩