utorak, 14. ožujka 2023.

Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća brzina zabilježena u Čađavačkom Lugu

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Protekli tjedan su na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirane 3 prometne nesreće s materijalnom štetom, a jednu je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 514 prekršaja i to 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 89 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 178 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 8,30 sati u Čađavačkom Lugu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h. Ondje je brzinom od 135 km/h je upravljao vozač osobnog automobila registarskih oznaka Njemačke. Počinitelj ovog prekršaja će biti sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura, zaštitnom mjerom od najmanje 3 mjeseca i biti će mu upisano 6 negativnih bodova.

Prošlog je tjedna uhićeno šest vozača, od kojih su dvojica, uz alkoholiziranost i odbijanje alkotesta, omalovažavala policajce. 

– Kao što je najavljeno, tijekom proteklog tjedna, od 6. do 12. ožujka je, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, vršen pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Ukupno je protekli tjedan 178 vozača i putnika u vozilima sankcionirano zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, od kojih 43 tijekom akcije na području cijele policijske uprave koja je provedena u utorak, 7. ožujka od 12 do 18 sati – kažu iz policije. (icv.hr)

Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩