nedjelja, 26. ožujka 2023.

Slatinska Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” organizirala tribinu “Izazovi suvremene obitelji”

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Slatinska Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” u subotu je organizirala tribinu pod nazivom “Izazovi suvremene obitelji”. U Hrvatskom dom u Slatini o ovoj temi govorili su Ljubica Matijević Vrsaljko, odvjetnica i prva hrvatska pravobraniteljica za djecu, i vlč. Vladimir Škrinjarić, dugogodišnji župnik u Slatini, a sada upravitelj Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Podravskoj Moslavini.

Na početku je sve prisutne, među kojima su bili i državna tajnica u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak, predsjednik GO HDZ-a Slatine Igor Fazekaš, predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” VPŽ Sanja Kirin, predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” Virovitice i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac, zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, predsjednik Gradskog vijeća Slatine Tomo Tomić, predstavnice zajednica žena “Katarina Zrinski” i Mladeži HDZ-a, pozdravila predsjednica slatinske Zajednice žena Ivona Balić.

– Smatramo da je obitelj tema o kojoj se uvijek može pričati. U današnje vrijeme obitelji se susreću s brojnim izazovima i stoga smo odlučili organizirati ovu tribinu kako bi ukazali na njih i ponudili moguća rješenja – rekla je Balić.

Vlč. Vladimir Škrinjarić istaknuo je važnost duhovnog poimanja obitelji i vrijednosti koju ona ima u životu svakoga pojedinca. Naglasio je kako je čovjek je najveća vrijednost koja postoji na svijetu i u tom duhu je važno da svi shvatimo da su najvažnije što imamo djeca i obitelj. 

Prva hrvatska pravobraniteljica za djecu i odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko istaknula je kako su u fokusu javnosti najčešće obiteljski problemi.

– Pravnici o obitelji mogu govoriti vrlo usko, jer su obitelj i obiteljski odnosi daleko više od prava, a kada se o obitelji govori u javnosti često se samo govori o problemima. Društvo je puno izazova, a tu prvenstveno mislim na društvene promjene i cilj je pomoći ljudima da obitelji opstanu. Obitelj ne može zamijeniti nikakva tehnologija, nikakve društvene mreže i novac, ako ljudi izgube kontakt s bliskim ljudima, djecom onda mislim da smo bitku izgubili. Obitelj je jedina uloga za koju se pretpostavlja da je uvjetovana biološkom činjenicom ali nije tako, kako moramo učiti voziti bicikl, tako moramo i učiti biti supružnici i roditelji – istaknula je Matijević Vrsaljko. (icv.hr, ts, mp; foto: T. Szabo)





Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩