subota, 28. siječnja 2023.

Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina održana pod motom ''Ako misliš pobijediti, ne smiješ izgubiti''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Kao i u mnogim muzejima u Hrvatskoj, tako je sinoć (petak) i u Zavičajnom muzeju Slatina održana manifestacija Noć muzeja. Naglasak ovogodišnjeg programa Noći muzeja stavljen je na ulogu muzeja kao važnog faktora u zajednici što je u skladu s temom ''Muzeji su važni!''.
Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina započela je izložbom ''Igre djetinjstva'', o čemu je prije samog otvaranja govorio kustos Srđan Đuričić, a s nekoliko riječi nazočnima se obratio i ravnatelj muzeja Vlado Majhen. Izložbu je službeno otvorio slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić. 

Osim spomenute izložbe te obilaska stalnih postava muzeja, bilo je tu još zanimljivih događanja kao što su ''Igrajmo tombolu'', kviz znanja ''Ovdje živim, a ne znam'', ''Zagonetna soba, pronađi ključ'', igre znanja za djecu ''Znanjem do pobjede''...

Moto ovogodišnje Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina bio je ''Ako misliš pobijediti, ne smiješ izgubiti''. (adf; Foto: D. Fišli)

Foto:














Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩