subota, 26. studenoga 2022.

U organizaciji UDVDR Ogranak Slatina održan memorijal u spomen na pale hrvatske vitezove Marija Grahovca, Gordanu Loborec i Marion Angeliku Strasser

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina danas (subota) je održan memorijal u spomen na pale hrvatske vitezove Marija Grahovca, Gordanu Loborec i Marion Angeliku Strasser.

Memorijal je započeo okupljanjem hrvatskih branitelja s područja Virovitičko-podravske županije u slatinskom Vatrogasnom domu, da bi potom svi zajedno u koloni, predvođeni zastavama, krenuli ka spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade. Polaganjem vijenca i upaljenih lampiona uz spomen obilježje, prvo su počast svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima odali članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica predvođeni predsjednikom Tomom Grahovcem i predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina Ozrenom Rastijom. Potom su počast odali gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, te predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, kao i predstavnici ostalih braniteljskih udruga. Molitvu je predvodio župnik Župe sv. Josipa i dekan Slatinskog dekanata, preč. Dragan Hrgić. 

Po povratku u Vatrogasni dom, prvo se okupljenima s nekoliko pozdravnih riječi obratio predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija zahvalivši se svima na odazivu, a potom otac poginulog Marija, Tomo Grahovac prisjetivši se sa suzom u oku svoga sina koji je život položio na oltar domovine u 22. godini života. Nazočne su još pozdravili predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice Vlado Paurić, a memorijal, odnosno igre hrvatskih branitelja je otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostošić. 

Hrvatski branitelji su se natjecali u tri discipline, viseća kuglana, elektronski pikado i streljaštvo serijskom zračnom puškom, a ovo su rezultati: 

Viseća kuglana ekipno:
1. Udruga HVIDR-a Slatina (Marin Peršić, Miroslav Marković, Nikola Petrak)
2. TO UHDDR Bakić (Stjepan Blašković, Tomislav Vilk, Mijo Kočiš)
3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Franjo Bucić, Damir Krklec, Franjo Sterle)

Viseća kuglana pojedinačno:
1. Miroslav Marković
2. Nikola Petrak
3. Stjepan Blašković

Elektronski pikado ekipno:
1. Udruga HVIDR-a Slatina (Blaženka Nađ, Aleksander Kiš)
2. UDVDR Slatina (Ivić Sekić, Zdenko Zdelar)
3. UHBDR Općine Zdenci (Franjo Nekić, Željko Fekete)

Elektronski pikado pojedinačno:
1. Zdenko Zdelar
2. Blaženka Nađ
3. Franjo Nekić

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:
1. GO UHDDR Slatina (Željko Kolinger, Renato Kolinger, Alen Vuglovečki)
2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Drago Ladović, Filip Podboj, Dragutin Fišli)
3. UHBDDR Nova Bukovica (Franjo Kraljik, Stjepan Krahulec, Slavko Mađarić)

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:
1. Alen Vuglovečki
2. Dragan Kovačić
3. Željko Kolinger

Natjecanje u streljaštvu na automatskoj streljani Streljačkog kluba ''Miholjac'' u Gornjem Miholjcu je sudio licencirani sudac i predsjednik SK ''Miholjac'' Josip Kovačić. 

Odličja, medalje za prva tri mjesta po disciplinama uručio je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić uz pomoć predsjednika UDVDR Slatina Ozrena Rastiju te nazočnost roditelja poginulih branitelja u čiji je spomen i održan memorijal, dok je pehare svim ekipama kao zahvalu za sudjelovanje uručio predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica Tomo Grahovac, koji je također primio pehar u ime svoje udruge koja je pomogla organizaciju memorijala. (adf; Foto: D. Fišli, M. Feldi)

Foto:






































































































































Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩