srijeda, 30. studenoga 2022.

Projekt Riverside: Osnovano Suradničko vijeće Javne ustanove za područje Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav u Virovitičko-podravskoj županiji

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U utorak, 29. studenoga, u Posjetiteljskom centru Dravska priča održana je osnivačka sjednica Suradničkog vijeća Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav na području Virovitičko-podravske županije, u sklopu provedbe projekta Development and Protection of the Transboundary Biosphere Reserve Mura-Drava-Danube, Acronym: Riverside, HUHR/1901/2.2.1/0122.

Na osnivačkoj sjednici sudjelovali su predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, Regionalne razvojne agencije Virovitičko-podravske županije – VIDRA i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Osnivačku sjednicu vodila je Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i predsjednica Suradničkog vijeća, koja je okupljenima izložila pristigle prijedloge za 4 potpredsjednika Suradničkog vijeća. Javnim glasovanjem, okupljeni su prihvatili prijedloge kandidata te su za potpredsjednice Suradničkog vijeća izabrane Nataša Rap (Hrvatske šume) i Martina Jakelić (Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije), a za potpredsjednike Nikola Bataković (Hrvatske vode) i Berislav Androš (načelnik Općine Sopje).

Prema programu, na osnivačkoj sjednici Suradničkog vijeća Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav na području Virovitičko-podravske županije usvojen je Poslovnik o radu Suradničkog vijeća, te je utvrđen sastav članova Suradničkog vijeća.

U nastavku sjednice, članovi Suradničkog vijeća raspravljali su o projektima koji se provode ili su u pripremi na području Virovitičko-podravske županije, te kakav utjecaj imaju za razvoj Virovitičko-podravske županije i očuvanje njezine bioraznolikosti. Raspravljalo se i o načinima poboljšanja suradnje svih članova Suradničkog vijeća, razmjeni znanja, iskustava i mišljenja, s ciljem održivog razvoja, s naglaskom na očuvanju prirode. (dravska-prica.hr)

Foto:



Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩