utorak, 29. studenoga 2022.

Proizvođačima s područja VPŽ šest zlata, tri srebra i tri bronce na Međunarodnom ocjenjivanju rakije i destilata u Szentlorincu u Mađarskoj

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Szentlorincu u Mađarskoj održano je Međunarodno ocjenjivanje rakije i destilata malih proizvođača kojima to nije profesionalna djelatnost. Na ocjenjivanju su s ukupno 151 uzorkom jakih alkoholnih pića sudjelovali predstavnici iz šest zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Slovenije.

Hrvatsku su, zahvaljujući prijavama Organizacijskom predsjedništvu ove manifestacije čiji je član i Milan Vanđura, predstavljali i proizvođači iz Virovitičko-podravske županije koji su imali 16 uzoraka, od kojih je čak 12 nagrađeno: šest zlatom, tri srebrom i tri broncom.

Nagrade je hrvatskim proizvođačima na svečanosti dodjele uručio generalni konzul RH u Mađarskoj Drago Horvat:

- Mati Štimcu – zlato za lozovaču, srebro za rakiju od breskvu te dvije bronce: za rakiju od kruške i šljive

- Željku Mlinarić – zlato za višnjevac te bronca za orahovac

- Robertu Barnaki – zlato za rakiju od aronije

- Draganu Kutiji – zlato za šljivovicu

- Ivanu Slamiću – zlato za lozovaču

- Nikoli Štampar – zlato za šljivovicu

- Krešimiru Voleniku – srebro za travaricu i komovicu

Na dodjeli nagrada, prisustvovali su - Csaba Nagy, član mađarskog parlamenta, Laszlo Ori, župan baranjske županije, Drago Horvat, generalni konzul RH u Pečuhu, István Gyenesei, predsjednik ocjenjivačkog stranog tijela, Mark Gyorvari, predsjednik kuratorija za poduzetništvo baranjske županije i predsjednik organizacijskog odbora manifestacije te ostali ugledni gosti, predstavnici političkog i gospodarskog života i sudionici iz zemalja sudionica.

Ovim ocjenjivanjem potvrđena je izuzetna kvaliteta proizvoda iz Hrvatske, što je rezultat znanja i iskustva marljivih malih proizvođača. (icv.hr, mv; foto: ustupljene fotografije)

Foto:




Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩