petak, 18. studenoga 2022.

''Glasnici istine'' po četvrti puta krenuli istrčati ultramaraton od Virovitice do Vukovara

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Udruga maratonaca Virovitičko–podravske županije “Glasnici istine” jučer (četvrtak) je po četvrti puta organizirala ultramaraton od Virovitice do Vukovara, dan uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ispred Virovitičko–podravske županije.

– Ove godine krenut će nas oko tridesetak, s tim da je plan da nas devetero dođe do cilja kod spomen križa u Vukovaru na ušću Vuke u Dunav, dok će ostali istrčati samo poneku dionicu ovog ultra maratona- objasnio nam je na početku predsjednik Udruga maratonaca Virovitičko–podravske županije “Glasnici istine” Pavo Tutenov.

Na ispričaju maratonaca bio je virovitičko–podravski župan Igor Andrović, koji se i sam, po drugi puta, priključio maratoncima na prvoj etapi.

– Svojim sudjelovanjem u dijelu ovog maratona želim odati počast svim žrtvama Domovinskog rata, a sutra ću sudjelovati u koloni sjećanja u Vukovaru- najavio je župan Igor Andrović.

Uz njega, maratonce su ispratili virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, njegova zamjenica Vlasta Honjek–Golinac, predsjednica gradskog vijeća grada Virovitice Ivančica Fett–Škvarić, načelnik Policijske uprave Virovitičko–podravske Siniša Knežević, načelnik općine Kijevo Martin Ercegovac, glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dora Međimorec te predstavnici brojnih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

– Drago mi je što nastavljamo ovu tradiciju obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Naši maratonci, kojima se priključio i župan Igor Andrović, na svoj način obilježavaju obljetnice vezane uz Domovinski rat, a Vukovar u tome uvijek ima posebno mjesto- na ispraćaju je rekao virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Ovogodišnjem ultramaratonu Virovitica–Vukovar priključio se i Miroslav Dudić iz Beča, koji je ljetos istrčao dionicu od Beča do rodnog Brčkog u Bosni i Hercegovini prikupljajući na taj način dobrovoljne priloge za učenike iz Brčkog.

– Za mene je izuzetna čast sudjelovati u ovakvoj utrci. Zahvaljujem se Glasnicima istine na pozivu, a upoznao sam ih ljetos kada su dali podršku mojem humanitarnom projektu. Sada sam se ja priključio njihovoj utrci- svoje sudjelovanje objasnio je Miroslav Dudić.

Ultramaratonci, nakon istrčanih 174 kilometara, planiraju stići u Vukovar danas (petak) u 12 sati. (icv.hr, mš, foto: K. Toplak)

Foto:
















Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩