ponedjeljak, 21. studenoga 2022.

4. NL BJ-KC-VT: Uvjerljivi porazi Suhopolja i Voćina u posljednjem jesenskom kolu, Slatinčani golovima Hudoletnjaka i Kupresa remizirali u Kloštru Podravskom

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U posljednjem jesenskom kolu 4. nogometne lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica Suhopolje je na stadionu Park ugostilo Ferdinandovac, koji u posljednje vrijeme igra promjenjivo iako za njega igraju kvalitetni igrači, a vodi ga iskusni trener Vjekoslav Vučeta.

Prvih pola sata proteklo je u izjednačenoj igri, pri čemu su obje momčadi propustile nekoliko prilika za zgoditak. U 30. minuti, nakon jednog starta u domaćem kaznenom prostoru, sutkinja Kristina Veljačić pokazala je na bijelu točku. Loptu je uzeo Dino Milinović, ali mu je vratar Suhopolja Nikolas Pedroso Ribeiro obranio udarac. Odbijenu loptu Marko Podravec pospremio je u mrežu za gostujuću prednost 1:0.

Sedam minuta kasnije vratar Suhopolja nepotrebno istrčava, što koristi Nikola Zvonar i poentira u praznu domaću mrežu za 2:0. Dvije minute prije odlaska na odmor novi kazneni udarca za goste. Ovog puta loptu je namjestio Luka Skoko i pogodio za ‘velikih’ 3:0. U prvoj minuti drugog dijela, nova pogreška domaćeg vratara, koju koristi Marko Podravec te svojim drugim pogotkom dovodi Ferdinandovac u prednost od 4:0. U nastavku se igra napadački i obostrano otvoreno. Iz jedne gužve u 61. minuti Lovro Štefanec postiže pogodak za Suhopolje. To kao da je razgoropadilo najubojitijeg gostujućeg igrača Dinu Milinovića koji u 73. i 80. minuti postiže dva pogotka. Pet minuta prije kraja gostujući igrač nespretnim udarcem pogodio je vlastitu mrežu za konačnih 6:2.

Domaći nogometaši su se borili koliko su mogli, ali su na kraju gosti pokazali svu svoju kvalitetu. U domaćim redovima igrom na sredini terena istakao se Dominik Šantavec.
-Od kada ja pamtim klub, ovo je za nas bila najteža polusezona. Od samog početka krenulo je loše. Nismo pripreme odradili kako treba, a igrače smo ekipirali u hodu. To se sve odrazilo na naše rezultate. Skupljali smo se tijekom polusezone. Na dobrom smo putu da idućeg tjedna riješimo novu klupsku upravu. Tijekom zime se moramo pojačati, složiti jednu dobru ekipu i nakon dobrih priprema osigurati opstanak u ligi. Neće biti nimalo lako, ali mi to možemo ostvariti, iako nam treba dosta novih igrača za taj pothvat – optimističan je bio trener Suhopolja Damir Pemper.

Suhopolje – Ferdinandovac 2:6

Najbolji u redovima Suhopolja: Dominik Šantavec

Polusezonu 4. nogometnoj ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica nogometaši Slatine zaključili su bodom osvojenim na gostovanju kod Mladosti u Kloštru Podravskom.
Domaća momčad povela je u 38. minuti pogotkom Tomislava Korena, ali samo tri minute kasnije izjednačio je Toni Hudoletnjak. S rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Već u prvoj minuti drugog dijela raspoloženi Tomislav Koren ponovno dovodi Mladost u prednost. Kloštrani jedno vrijeme malo bolje stoje na terenu, čak su imali priliku riješiti pitanje pobjednika, ali nisu uspjeli. Matej Kupres u 68. minuti postiže drugi pogodak za Slatinu za konačnih 2:2. Do kraja su Slatinčani mogli doći i do trećeg pogotka, ali nisu bili efikasni. U igri gostujuće momčadi, uz nekoliko odličnih suigrača, istakao se Denis Petrinjak.

-Lijepa, zanimljiva i borbena utakmica, u kojoj smo na kraju došli do zaslužene podjele bodova – na kraju je kratko rezimirao trener Slatine Nikica Hat.

Mladost Kloštar Podravski – Slatina 2:2

Najbolji u redovima Slatine: Denis Petrinjak

Nogometaši Voćina polusezonu su zaključili domaćim porazom na svom terenu u Mikleušu, u susretu s Borcem iz Imbriovca rezultatom 3:0. Prvi dio završio je bez pogodaka.

U 60. minuti zbog drugog žutog kartona teren je morao napustiti igrač Voćina Nikola Dokić. Gosti iz Imbriovca vrlo brzo su iskoristili igrača više na travnjaku. U 64. minuti Žarko Bastašić dovodi Borac u prednost 1:0. Tri minute kasnije s bijele točke Sanjin Strajnić povećava gostujuću prednost na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Pejo Kuprešak dvije minute prije kraja utakmice. U igri domaće momčadi svojom igrom i angažmanom se istakao Emanuel Jaković.

Voćin – Borac Imbriovec 0:3

Najbolji u redovima Voćina: Emanuel Jaković

Slatinčani će proljeće dočekati na 9. mjestu sa 17 osvojenih bodova, Suhopolje je na samom začelju s tek četiri osvojena boda, koliko ima i Voćin na pretposljednjem, 13. mjestu. (icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

Foto:






Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩