četvrtak, 20. listopada 2022.

U Čađavici i Slatini uspješno provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Gradsko društvo Crvenog križa Slatina danas (četvrtak) je organiziralo dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prvu u Čađavici, a drugu u Slatini. 

U Čađavici je akcija prikupljanja krvi održana u mjesnom domu, a krv je dalo 18 osoba, od čega 15 muškaraca i 3 žene, dok je jedna osoba odbijena iz zdravstvenih razloga. 

U Slatini, prostorijama Crvenog križa Slatina, krv je dalo 43 osobe, od čega 38 muškaraca i 5 žena, dok je jedna osoba odbijena iz zdravstvenih razloga. Prvi put je krv dala Tatjana Štefok Mikić. 

Te dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi bile su 17., odnosno 18. koje je ove godine na slatinskom području organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina. Ove je godine na slatinskom području prikupljeno 715 vrećica krvi, 573 od muškaraca i 142 od žena. Zbog zdravstvenih razloga odbijeno je 54 darivatelja, a prvi put krv je dalo 30 osoba. 

Od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području 4 slavonske županije.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi planirana je za utorak, 8. studenog, u  Srednjoj školi Marka Marulića Slatina. (adf; CK Slatina)

Foto:












Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩