subota, 22. listopada 2022.

Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske nagrađeni darivatelji krvi s područja Virovitičko-podravske županije

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U petak, 21. listopada, održana je svečana ceremonija podjele visokih priznanja u uredu Predsjednika RH Zorana Milanovića na Pantovčaku. Na podjelu je pozvano 90 darivatelja krvi iz cijele Hrvatske koji su tijekom 2020. godine darovali krv 100 puta muškarci, odnosno 75 puta žene. 

Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrednota. 

 Predsjednik RH uručio je ovo priznanje i četvorici darivatelja s područja naše Virovitičko-podravske županije, Ivanu Bosilju iz Slatine, Željku Kočišu iz Bakića, Juri Hodaku i Darku Krmpotiću iz Orahovice. Igor Petrović iz Virovitice dobit će priznanje naknadno, jer nije mogao dobiti plaćeni radni dan uz svome poduzeću.

Time se ovim plemenitim i humanim ljudima odaje priznanje za njihov nesebičan dugogodišnji doprinos u spašavanju ljudskih života. Na sam Dan darivatelja krvi RH, 25. listopada, bit će u restoranu Sequoia Slatina uručene i Povelje humanosti VPŽ za četvoro humanih darivatelja s područja naše županije. (vj, adf; Foto: V. Jelančić)

Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩