subota, 22. listopada 2022.

Nastavak ulaganja u zdravstveni sustav: VPŽ nabavila vozilo za potrebe djelatnosti za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Virovitičko-podravski župan Igor Andrović jučer (petak) je ravnatelju županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” dr. Miroslavu Venusu predao ključeve osobnog automobila koji je kupljen za potrebe rada djelatnika Zavoda.

Vozilo marke Opel Mokka vrijedno 168 tisuća kuna nabavljeno je sredstvima Županije, a koristit će se za rad na terenu “djelatnosti za epidemiologiju” Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”.

Kupovinom ovog vozila, Virovitičko-podravska županija, kao osnivač svih zdravstvenih institucija na području županije, nastavlja s ulaganjem u zdravstvo.

- S obzirom da su gotovo sve naše djelatnosti terenske, riječ je o izuzetno bitnom ulaganju. Ovo vozilo, konkretno, koristit će se za rad na terenu djelatnosti za epidemiologiju, a svi jako dobro znamo koliko se ta djelatnost pokazala bitnom u protekle dvije godine. S obzirom da neka od vozila datiraju još od 2008. godine, ovdje je riječ o sukcesivnom obnavljanju voznog parka,  smatram da je vrlo bitno da se djelatnici Zavoda prilikom odlaska na teren voze u sigurnim automobilima. Na raspolaganju nam je kontinuirano 11 vozila, što nam je ujedno i dovoljno. Ne želimo enormno povećavati tu brojku, već svake godine obnoviti vozni park s barem jednim novim vozilom što je, kako sam već i rekao, nužno za posao koji obavljamo – rekao je ravnatelj županijskog Zavoda Miroslav Venus, te zahvalio Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću.

Kupovinom ovog vozila, Virovitičko-podravska županija, kao osnivač svih zdravstvenih institucija na području županije, nastavlja s redovitim ulaganjem u zdravstvo.

- Virovitičko-podravska županija nastavlja sa zanavljanjem voznih parkova u institucijama kojima je osnivač, a ovog puta riječ je o Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok. Kao što je već i poznato, novo vozilo za potrebe Zavoda nabavili smo i prošle godine, a isto ćemo napraviti i iduće godine. U planu su dva nova vozila za Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok, kao i dva vozila za Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije. Na taj način pokušavamo standard ovih institucija, što se tiče voznog parka, održati na jednoj visokoj razini – rekao je župan Andrović.

Iz proračuna VPŽ, prema riječima župana, što vlastitim, a što decentraliziranim sredstvima, za zdrvastvene institucije izdvaja se optprilike 14 milijuna kuna godišnje.

-Mislim da je to realan iznos, a ujedno iznos koji je moguće osigurati u našem proračunu, uz decentralizirana sredstva. Ako bude mogućnosti povećat ćemo lepezu ulaganja u naše zdravstvene institucije. Osim ulaganja u vozila i opremu, između ostalog, izdvajamo i sredstva za najam kuće ili stana, odnosno subvencije kredita kuće ili stana našim liječnicima – zaključio je Andrović.

Primopredaji novog automobila nazočila je i Melita Sirovica, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb VPŽ. (icv.hr, ts, vpz.hr; Foto: Kristijan Toplak)


Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩