ponedjeljak, 5. rujna 2022.

Prijavi se na 10. Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine i Slatinski informativni centar u nedjelju, 18. rujna, na prostoru Parka 136. slatinske brigade organiziraju tradicionalnu gastro manifestaciju, 10. Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša.

Fišijada se održava povodom 31. godišnjice oslobođenja prve vojarne na ovim prostorima, a ujedno će zaključiti i proslavu 725. rođendana grada Slatine.

- Posredstvom naše svjetski priznate slastičarke Sandre Jadek u Slatinu nam dolazi poznati chef restorana Citadela iz Vardarca u Baranji Igor Vlatković, koji će biti predsjednik stručnog žirija za ocjenjivanje fiša, ali i koji će podijeliti svoje iskustvo s natjecateljima. Ovaj poznati chef svoju karijeru je izgradio na kuhanju domaćih specijaliteta, ponajviše fiša i jela od slatkovodne ribe, a osvajač je brojnih priznanja i medalja. Restoran Citadela, zahvaljujući njemu, ove godine osvojio je prvo mjesto u odabiru 100 najboljih hrvatskih restorana, a sam Vlatković nominiran je u kategoriji „Čovjek ključ uspjeha“ u povodu Dana hrvatskog turizma 2022. godine. Pozivamo sve „fiš majstorice i majstore“ na kulinarsko odmjeravanje snaga i osvajanje prestižne titule najbolje skuhanog fiša u Slatini. Posjetitelje očekuje besplatna degustacija ovog slavonsko-baranjskog specijaliteta. Naoštri osjetila i začini svoje umijeće u bojama, mirisima i okusima Slavonije - poručuju iz Turističke zajednice Grada Slatine. 

Propozicije natjecanja:
- Svaka natjecateljska ekipa može imati 2 člana
- Organizatori osiguravaju ribu (oko 3 kg očišćenog šarana)
- Natjecatelji su dužni ponijeti kotlić, kuharski pribor, plinsko kuhalo te potrebne začine i namirnice
- Stručni žiri čine tri člana, a elementi koji se ocjenjuju su okus, izgled, kompaktnost i ukupni dojam
- Najuspješnije ekipe bit će nagrađene vrijednim nagradama

Vremenski raspored:
- 8:30 - 09:00, Okupljanje i podjela ribe
- 9:00 - 12:00, Otvorenje natjecanja i kuhanje
- 12:00, Ocjenjivanje uzoraka i proglašenje pobjednika
- Zajednički ručak s natjecateljima, gostima i građanima (osigurana dva kotla fiša za građane i posjetitelje)

Prijaviti se možete zaključno sa 16. rujna putem elektroničke pošte hrvoje@tz-slatina.hr ili na broj 099/338-6557. (adf; TZGS)

RESTORAN I HOSTEL ''SEQUOIA'' SLATINA, NAJBOLJI GABLEC U GRADU 
Sve što vas zanima u svezi Restorana i hostela ''Sequoia'' Slatina, možete pogledati na Facebook stranici Restoran i hostel ''Sequoia'' Slatina, te na Instagramu Restoran i hostel ''Sequoia''. Za ostale informacije zvati br. tel. 033 561 375
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩