subota, 11. lipnja 2022.

Pripadnici 4. bojne 1. gardijske brigade ''Tigrovi'', legendarni ''Gavrani'' posjetili Slatinu te obišli neke od znamenitosti grada

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Već osam godina zaredom, veterani Domovinskog rata, pripadnici 1. gardijske brigade ''Tigrovi'' 4. bojne imena ''Gavrani'' organiziraju okupljanje po raznim mjestima Lijepe naše. Ove godine okupljanje je bilo u Novoj Bukovici, a pedesetak pripadnike ''Gavrana'' pristiglih iz svih dijelova Hrvatske na svom putu k Novoj Bukovici zastali su u Slatini. 

U Slatini su goste dočekali članovi Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ''Tigrovi'' Virovitičko-podravske županije ispred Zavičajnog muzeja Slatina, a u muzeju su zajedno obišli nedavno otvorenu izložbu ''Mladih povjesničara'' Osnovne škole Eugena Kumičića na temu Domovinskog rata naziva ''Učitelju, zašto se to dogodilo?''. 

U muzeju su ih dočekali ravnatelj Vlado Majhen, kustos Srđan Đuričić, direktor Turističke zajednice Grada Slatine Jurica Bosak i učitelji povijesti Dino Mataz i Krešimir Hrženjak, mentori učenika OŠ E. Kumičića koji su zajedno sa kustosom Đuričićem postavili izložbu, te ih upoznali sa postavom i događanjima na slatinskom području 1991. godine. 

Također, svi zajedno su obišli i Spomen sobu 136. slatinske brigade gdje su ih dočekali predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica. 

Nakon obilaska Zavičajnog muzeja Slatina, domaćini su zajedno s gostima odali počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima slatinskog područja polaganjem upaljenih lampiona i molitvom kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade. Molitvu je predvodio don Branka Čaglja, vojni kapelan iz petrinjske vojarne. 

Prije nego što su se zaputili na druženje u Novu Bukovicu, gosti su poželjeli vidjeti i čuti nešto o Hrvatskom stablu godine, slatinskoj sequoi, pa su ih tako domaćini odveli i u Posjetiteljsko-interpretacijski centar "EPIcentar Sequoia Slatina" gdje ih je dočekao voditelj centra Jurica Culej te slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić. Culej je goste upoznao sa samim centrom, a govorio je i o Hrvatskom stablu godine, što je impresioniralo goste tako da su u neformalnom razgovoru neki od njih najavili svoj ponovni dolazak. 

 - Poslije Slatine okupiti ćemo se u Novoj Bukovici povodom 31. obljetnice osnivanja 4. bojne 1. gardijske brigade, legendarnih ''Gavrana'', koji su to ime dobili po svom poginulom zapovjedniku  Damiru Tomljanoviću Gavranu. U novobukovačkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije će biti služena misa za sve poginule hrvatske branitelje. Drago mi je što se već duže vrijeme okupljamo i njegujemo prijateljstva iz tih ratnih dana - istaknuo je predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ''Tigrovi'' Virovitičko-podravske županije Milan Rupčić. 

U ime gostiju, domaćinima se na gostoprimstvu zahvalio ratni zamjenik zapovjednika 4. bojne ''Gavrani'' Vinko Paulić. (adf; Foto: D. Fišli)

Foto:


















































RESTORAN I HOSTEL ''SEQUOIA'' SLATINA, NAJBOLJI GABLEC U GRADU 
Sve što vas zanima u svezi Restorana i hostela ''Sequoia'' Slatina, možete pogledati na Facebook stranici Restoran i hostel ''Sequoia'' Slatina, te na Instagramu Restoran i hostel ''Sequoia''. Za ostale informacije zvati br. tel. 033 561 375
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩