srijeda, 22. lipnja 2022.

Od ponedjeljka, 27. lipnja, ponovno kreću Sportski praznici: Evo kako možete prijaviti svoje školarce

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2022. godini provodi na 84 lokacije u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada će sudjelovati 84 škole i 168 voditelja.

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti.  Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, poštujući epidemiološke mjere te pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

Sadržaj programa namijenjen je učenicima osnovnih škola, dakle od 1. do 8. razreda, a 2022. godine dostupan je i u pet srednjih škola.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu i diplomu.

Ove godine Školski praznici će ste odvijati u četiri jednotjedna turnusa od 27. lipnja do 22. srpnja na četiri destinacije u Virovitičko-podravskoj županiji: Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači, Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini i Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici.

U sve četiri škole u prva dva turnusa grupe će biti od 40 učenika, dok će u druga dva turnusa grupe Virovitici imati po 20, a u Pitomači, Slatini i Orahovici po 40 učenika. 

Učenici svih virovitičkih osnovnih škola: Vladimira Nazora, Ivane Brlić-Mažuranić i Katoličke osnovne škole, mogu se prijaviti za sudjelovanje u Sportskim praznicima u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić voditelju Ivanu Vrbančiću na mail:ivrbancic4@gmail.com

Sva uputstva i potrebne suglasnosti roditelja nalaze se na stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza OVDJE i OVDJE. (icv.hr, mš)

RESTORAN I HOSTEL ''SEQUOIA'' SLATINA, NAJBOLJI GABLEC U GRADU 
Sve što vas zanima u svezi Restorana i hostela ''Sequoia'' Slatina, možete pogledati na Facebook stranici Restoran i hostel ''Sequoia'' Slatina, te na Instagramu Restoran i hostel ''Sequoia''. Za ostale informacije zvati br. tel. 033 561 375
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩