subota, 18. lipnja 2022.

ČAĐAVICA: Nakon pedeset godina ponovo sjeli u školske klupe

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na inicijativu Zlate Uglješića i Marijane Herbaj, jučer (petak) su se u čađavačkoj Osnovnoj školi Davorin Trstenjak okupili nekadašnji učenici tadašnje Pučke škole, te obilježili pedeset godina od završetka svog osnovnoškolskog obrazovanja. 

Dvadesetak nekadašnjih učenika, koji su 1972. godine završili osmi razred, pridošlih iz raznih dijelova Hrvatske, te Njemačke, Austrije...okupilo se na ulazu nekadašnje Pučke škole gdje ih je dočekala sadašnja ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Čađavica Ksenija Žunec i poželjela im dobrodošlicu. Uz ravnateljicu Kseniju, svoje učenike dočekale su i njihove nekadašnje učiteljice Franka Rap i Ana Slunjski, te su zajedno obišli školu kako bi se prisjetili svojih školskih dana. Oni gosti koji nisu dugo posjetili Čađavicu i vidjeli kako škola sada izgleda, ostali su ugodno iznenađeni vanjskim i unutrašnjim izgledom, jer je u tih pedeset godina škola prerasla u jedan previ lijepi odgojno-obrazovni centar. 

Nakon razgledanja škole, bivši su učenici sjeli u školske klupe baš kao i prije pedeset godina, a njihova razrednica Franka Rap, koja im je predavala od prvog do četvrtog razreda, prisjetila se zgoda i nezgoda iz školskih klupa. Svoje bivše učenike pozdravila je i tadašnja njihova razrednica Anica Slunjski, koja im je predavala u višim razredima. Sav ovaj susret bivših učenika, učiteljica i ravnateljice protekao je u ležernom tonu, a na kraju posjete školi Zlato Uglješić im je uručio prigodan poklon, cvjetne bukete. 

- Danas sam imala čast prisustvovati susretu ovih divnih ljudi. Prije pedeset godina za njih je završila osnovna škola. Svi oni svoje su djetinjstvo proveli na hodnicima ove naše zgrade, a onda ih je život odveo na sve moguće strane svijeta. No, danas su se okupili na starom mjestu, u školi. Nisu ih spriječile ni granice, ni daljina pa su doputovali iz raznih dijelova Hrvatske i inozemstva samo da bi vidjeli svoje prijatelje i prisjetili se bezbrižnih dana djetinjstva. Svaki kutak škole probudio je u njima neke od  uspomena, sjećanja na mnoge zgode i nezgode, dječje simpatije i nekadašnje učitelje. Toliko različitih životnih priča na jednom mjestu, toliko emocija i radosti što su na okupu nakon mnogo godina teško je opisati riječima - opisala je susret ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Čađavica Ksenija Žunec, te se zahvalila inicijatorima ovog okupljanja Zlati i Mirjani na pozivu i ugodno provedenoj večeri. 

- Stvarno mi je bila čast nakratko biti dio ove ekipe prekrasnih ljudi - zaključila je Ksenija. (adf; Foto: OŠ D. Trstenjak Čađavica)

Foto:







AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
RESTORAN I HOSTEL ''SEQUOIA'' SLATINA, NAJBOLJI GABLEC U GRADU 
Sve što vas zanima u svezi Restorana i hostela ''Sequoia'' Slatina, možete pogledati na Facebook stranici Restoran i hostel ''Sequoia'' Slatina, te na Instagramu Restoran i hostel ''Sequoia''. Za ostale informacije zvati br. tel. 033 561 375
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩