nedjelja, 19. lipnja 2022.

Brončana hrvačica na EP u Rumunjskoj Veronika Vilk veličanstveno dočekana u Slatini

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Slatinčanka Veronika Vilk je na Europskom prvenstvu u glavnom gradu Rumunjske, Bukureštu, ostvarila izniman rezultat, treće mjesto u kategoriji kadetkinja (U-17), te uz također brončanog kadeta iz Hrvačkog kluba Zadar Roka Striku, kojeg trenira Slatinčanin Vladimir Mančik, osvojila brončanu medalju za hrvatsku reprezentaciju. 

Jučer (subota) su brončanoj Veroniki Vilk, članici Hrvačkog kluba Slatina doček na središnjem slatinskom gradskom trgu priredili roditelji članova i članica Hrvačkog kluba Slatina, te rodbina i prijatelji. 

Na jučerašnjem dočeku su izostali treneri, članovi Uprave, te kolege hrvači i hrvačice ovog uspješnog slatinskog kolektiva, jer su morali na natjecanje u Gospić, pa je doček od strane Hrvačkog kluba Slatina priređen danas (nedjelja) na slatinskom Bajeru. Uz trenere iz HK Slatina Borivoja Kocića, Marija Petraka, Novice Kocića, Danijela Kolomaza i Josipa Kolomaza, te predsjednika kluba Damira Lovčanina, Veroniku je došao pozdraviti i trener iz HK Podravka Koprivnica Ivan Lončarević gdje Veronika trenira dok ide u školu. Na dočeku su bili i Verini, kako je od milja Slatinčani zovu, baka, djed, rodbina..., a pridružila se i njena kolegica iz reprezentacije Lana Nogić, inače članica HK Podravka iz Koprivnice. 

Da se prisjetimo, ova Verina brončana medalja je druga sa europskih prvenstava u samo 13 mjeseci, jer je prvu osvojila prošle godine u bugarskoj Sofiji u kategoriji starijih djevojčica (U-15).  

Osim dočeka ove vrijedne i nadasve uspješne sportašice, Veri je upriličena i proslava 16-og rođendana koji joj je bio 10. lipnja, ali ga zbog priprema nije tada mogla proslaviti. 

Veronikin trener Mario Petrak, vidno razdragan njenim novim uspjehom, rekao nam je da je pred njom još dosta medalja, jer je iznimno odgovorna i vrhunska sportašica, a za sljedeće natjecanje, Svjetsko prvenstvo koje je za mjesec dana, nije htio davati prognoze. Ono što nam je Petrak otkrio je da Veronika ima pravo nastupa i na sljedećem Europskom prvenstvu u kategoriji U-17, ali će biti godinu dana starija te kao se neke njene konkuretkinje neće moći natjecati u toj dobnoj skupini i da se nada novoj medalji, bez obzira na njen sjaj. 

Trener Borivoje Kocić, alfa i omega slatinskog hrvanja, rekao je da je sada pred Veronikom odmor od osvajanja bronce, a onda slijede priprema za Svjetsko prvenstvo te da će pokušati pripreme hrvatskih kadetskih reprezentativki dovesti u Slatinu. 

- Ono što je sigurno, od naše Veronike možemo s razlogom očekivati još ovakvih veselih trenutaka, a njoj želimo svu sreću svijeta i mnogo uspjeha u daljnjim natjecanjima - rekao je predsjednik HK Slatina Damir Lovčanin. 

Da je sport najbolji ambasador naše zemlje u Europi i svijetu, pokazala je to i Veronika Vilk ujedno kroz svoje uspjehe promovirajući i Virovitičko-podravsku županiju i grad Slatinu. (adf; Foto: D. Fišli)

Foto:


















RESTORAN I HOSTEL ''SEQUOIA'' SLATINA, NAJBOLJI GABLEC U GRADU 
Sve što vas zanima u svezi Restorana i hostela ''Sequoia'' Slatina, možete pogledati na Facebook stranici Restoran i hostel ''Sequoia'' Slatina, te na Instagramu Restoran i hostel ''Sequoia''. Za ostale informacije zvati br. tel. 033 561 375
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩