srijeda, 20. travnja 2022.

''Glasnici istine'' 5. put organizirali Memorijalni maraton ''Davor Šoploher-(ne) zaboravljeni heroj!''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ''Glasnici istine'' po 5. je puta, uz pokroviteljstvo Grada Slatine, organizirala memorijalni maraton od Seone kod Našica do Slatine, pod nazivom ''Davor Šoploher-(ne) zaboravljeni heroj!''.

Maratonci su i ove godine trčali u spomen na Davora Šoplohera, ratnog zapovjednika specijalne postrojbe Policijske postaje Slatina koja je dala značajan doprinos u oslobođenju okupiranog brdskog dijela bivše općine Podravska Slatina i okupiranog Voćina. Davor Šoploher preminuo je od zloćudne bolesti 19. travnja 1999. godine.

Maratonci su se okupili u Seoni, rodnom mjestu Davora Šoplohera, ispred njegove rodne kuće od kuda su ih na maratonsku dionicu dugu gotovo 45 kilometara do Slatine, ispratile Davorova supruga Cvijeta i njegove dvije sestre s ostalim članovima obitelji, te brojni mještani i članice Udruge žena Seone koje se svake godine uključuju u organizaciju memorijala. U ime svih sudionika domaćinima se zahvalio Pavo Tutenov, predsjednik Glasnika istine, koordinator i voditelj ovog memorijalnog maratona.

Na svom su putu, maratonci zastali u Donjoj Motičini i Novoj Bukovici, a u Slatini na Gradskom groblju održan je komemorativni skup kod posljednjeg počivališta Davora Šoplohera. 

Nakon komemoracije upriličen je prigodni domjenak, te su uručene zahvalnice sudionicima i zaslužnima za obilježavanje obljetnice. (adf, mf; Foto: ''Glasnici istine'', M. Feldi)

Foto:























AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩