ponedjeljak, 10. siječnja 2022.

Zimski kamp (bivak) Odreda izviđača „IOVALLIOS“ iz Valpova u Dravskoj priči

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Od 6. do 8. siječnja 2022. godine u Posjetiteljskom centru Dravska priča, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovcima, održan je 24. Memorijalni zimski bivak „Darijo Turkalj“ Odreda izviđača „IOVALLIOS“ iz Valpova.

Zimski bivak započeo je obilaskom i upoznavanjem izviđača sa sadržajima u perivoju Posjetiteljskog centra Dravske priča uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Uz planirane aktivnosti voditelja odreda izviđača (o memorijalu Darija Turkalja, osnove orijentacije na terenu, putni znaci, kretanje po azimutu, uređenje quiposa – izviđačke bilježnice, izrada pagode, radionica vezivanja čvorova, izviđačke igre, značenje i provođenje ceremonija davanja zavjeta i davanja obećanja), bogat program kampa upotpunjen je vožnjom biciklima po zaštićenim dijelovima prirode uz rijeku Dravu, čitanjem Legende o Bugi i Janu, prezentacijom Barska kornjača i crvenouha kornjača djelatnika Javne ustanove, tako da su se sudionici kampa pobliže upoznali s ugroženim vrstama i invazivnim vrstama Virovitičko-podravske županije, obilaskom sadržaja multimedije, a obišli su i poučnu stazu Dravi u zagrljaj i promatrali ptice na rijeci Dravi uz korištenje opreme za promatranje ptica. Stečena znanja izviđači su prezentirali na kvizu i kroz igru pantomime. 5. zimski kamp završio je spuštanjem zastave odreda. Više možete vidjeti OVDJE. (dravska-prica.hr)

AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩