subota, 27. studenoga 2021.

Hrvački klub Slatina proveo edukacije o fair playu

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Tijekom desetog i jedanaestog mjeseca ove godine održana su tri edukativna predavanja za članove Hrvačkog kluba Slatina i zainteresirane roditelje. Edukacije su organizirane u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina.

Prvo predavanje održano je 15. listopada na temu nenasilja u sportu predavač je Borivoje Kocić, dok su druga dva predavanja na temu fair playa održana 19. i 21. studenoga predavač je bio Danijel Kolomaz.

Cilj edukacija o fair playu bio je educirati djecu i mlade o vrijednostima fair playa i tolerancije. Sekundarni ciljevi edukacija su smanjenje vršnjačkog nasilja, izgradnja duha tolerancije i zajedništva, uvažavanje i poštivanje pojedinaca kao i pisanih i nepisanih pravila. Fair play nije samo teorija, već stav koji se manifestira u ponašanju. Predavači su kroz edukacije pridonijeli kreiranju toga stava.

Sudionicima edukacije predstavljena su temeljna načela fair playa, pošteno natjecanje, poštivanje protivnika, prijatelja, natjecatelja, sudaca i navijača, prijateljstvo, timski duh, jednakost (natjecanje pod jednakim uvjetima), poštivanje nepisanih pravila, kao što su integritet (poštenje i jaka moralna načela), solidarnost (podržavanje drugih i dijeljenje osjećaja, ciljeva i snova, uzajamna podrška na borilištu i izvan njega), tolerancija, briga, izvrsnost i radost.

Fair play je važan dio uspješnog uključivanja, promicanja i razvoja u sportu i životu, podučava osobe toleranciji i poštivanju drugih. Fair play natjecateljima omogućuje da se integriraju u društvo i stvaraju osjećaj timskog rada. Ove edukacije financiralo je Ministarstvo turizma i sporta. (adf, HK Slatina)


Foto:









AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩