četvrtak, 25. studenoga 2021.

''Glasnici istine'' sudjelovali na 3. Memorijalnoj utrci Osijek-Laslovo

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U povodu 30. obljetnice sjećanja na privremenu okupaciju Laslova, a u organizaciji UDVDR klub Laslovo, u srijedu, 24. studenog održana je 3. Memorijalna utrka Osijek-Laslovo na kojoj su sudjelovali i slatinski maratonci Darko Dolovski i Pavo Tutenov, članovi Udruge maratonaca VPŽ ''Glasnici istine''.

Sa startom ispred umjetničke instalacije '''Crveni fićo'' u Osijeku, Memorijalnu utrku su uz ''Glasnike'' trčali i Osječani Robert Kasumović, Elvir Rakipović, Danijel Srb, Josip Čes i Iva Smoljan, te Zlatko Romanović iz Antunovca i Siniša Kanis iz Našica, dopredsjednik Udruge UHBL PTSP Virovitičko-podravske županije. 

Na putu do ciljnog odredišta sudionici ove utrke zastali su u Ernestinovu kako bi kod spomen obilježja simboličnim paljenjem svijeće odali počast svim poginulim braniteljima Ernestinova.

Po dolasku na ciljno odredište u Laslovo, kod spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja, također paljenjem svijeće su odali počast svim poginulim braniteljima Laslova.

Nakon istrčane Memorijalne utrke, sudionici iste priključili su se tradicionalnoj Koloni sjećanja koja se kretala ulicama Laslova.

 Laslovo je slavonsko mjesto koje je u Domovinskom ratu 152 dana odolijevalo napadima srbočetničkog agresora sve do 24. 11. 1991. godine. Laslovo su branili složno i hrabro Hrvati i Mađari, kao i pripadnici Internacionalnog voda pristiglih iz nekoliko zemalja. (adf, pt: Foto: Glasnici istine)

Foto.






AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩