srijeda, 24. studenoga 2021.

Dvije priče o ženama poduzetnicama u inkubatoru Orahovica – Betterwood i Natali

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prema posljednjim podacima FINA-e, udio žena poduzetnica u vlasničkoj strukturi trgovačkih društva u Republici Hrvatskoj je 31,5%. U poduzetničkom inkubatoru Orahovica te su statistike bitno drugačije. Od ukupno 9 poduzeća u ovom inkubatoru, njih čak 5 (55%) vode žene poduzetnice. Donosimo vam priču o poduzećima Betterwood i Natali. U vlasničkoj strukturi Betterwooda su dvije žene poduzetnice, one su Ana Cingel i Maja Matešić, a vlasnica obrta Natali je još jedna žena poduzetnica Nataša Pačarić.

Betterwood d.o.o.

Ana Cingel i Maja Matešić svoju su poduzetničku priču pokrenule krajem srpnja 2021. godine. Podno Papuka, koji obiluje prirodnim bogatstvima, Ana i Maja  proizvode drvene pladnjeve za posluživanje hrane, daščice za rezanje te jednoslojne i dvoslojne drvene ploče. Njihov je slogan „Dar iz okrilja slavonske šume“, a osim privlačnog dizajna i kvalitete, njihovi proizvodi u vaše domove donose priču o zemlji, strasti, ljubavi, tradiciji, odgovornosti i radišnosti.

Osim od hrasta, koji je jedan od simbola Slavonije, BetterWood u proizvodnji koristi domaći orah, američki orah, zatim trešnju, jasen i bukvu.

U završnoj obradi njihovih proizvoda koristi se ekološko ulje s 0% hlapljivih organskih spojeva, što njihove proizvode čini sigurnima za zdravlje ljudi.

U vrlo kratkom periodu kupci su prepoznali BetterWood te je u posljednje vrijeme potražnja za njihovim proizvodima značajno porasla. Kupci su poslovni korisnici, ali i pojedinci. U svojoj ponudi BetterWood nudi i personalizirane proizvode za poslovne poklone i druge prigode. No, ovdje ne staje njihova priča, Ana i Maja već rade na razvoju novih proizvoda koji će se u narednom periodu naći na tržištu, a uskoro ćete njihove proizvode moći naručiti i putem webshopa koji je u završnoj fazi.

Više o BetterWoodu možete pronaći na njihovoj Facebook stranici BetterWood ili na betterwood.hr.

Obrt Natali

Ljubav prema uljepšavanju tijela kod Nataše se pojavila još u ranoj dobi, a već u srednjoj školi počela se intenzivnije baviti šminkanjem nakon čega joj se javila želja za ovim pozivom. Oduvijek je bila detaljna i precizna što se u njenom poslu pokazalo kao velika prednost. Nakon srednje škole uložila je tri godine u obrazovanje za obavljanje isključivo ove djelatnosti.

Nataša je prije pokretanja vlastitog biznisa radila u elitnom wellness salonu u Puli, a iz želje da u svoju Slavoniju unese novitete, odlučila na pokretanje vlastitog posla.

Svojim klijentima obrt Natali nudi široki asortiman usluga, a velika je zagovornica proizvoda od prirodne kozmetike, koju u slobodno vrijeme i sama proizvodi te tako svojim klijentima nastoji pružati tretmane od što prirodnijih kozmetičkih proizvoda.

Zadovoljstvo i zdravlje klijenta Nataši su na prvom mjestu, stoga posebnu pažnju pridaje sigurnosti klijenata i kvaliteti usluge koju pruža. Klijentima pruža vrhunske usluge masaže vrućim kamenjem, limfnu drenažu te medicinske i anticelulitne masaže.  Posebno valja istaknuti maderoterapiju, anticelulitnu masažu koja stimulirajući limfni sustav oslobađa organizam od štetnih toksina.

U svom salonu Nataša nudi i usluge čišćenja lica klasično i ultrazvučno te postupkom mikrodermoabrazije. Zahvat mikrodermoabrazije sastoji se od nježnog pilinga površinskih slojeva kože uz pomoć abrazije i sukcije, a doprinosi obnavljanju i pomlađivanju kože. Tretmani njege lica provode se maskama, ampulama i pilinzima. Nataša također pruža i tretmane pomlađivanja lica ultrazvukom, vakumom sa visokokvalitetnim serumima kolagena, hijalurona i vitamina te galvanizacijom. Uz navedene tretmane, pruža i usluge depilacije lica, ruku, nogu, pazuha, prsa i leđa, zatim usluge šminkanja, manikure i pedikure te oblikovanja obrva i trepavica.

Natašin salon za  uljepšavanje možete pronaći u poduzetničkom inkubatoru Orahovica na adresi Dalmatinska 110, a dodatne informacije o uslugama ovog obrta možete pronaći na Facebook stranici Natali, obrt za uljepšavanje. (Mreža poduzetničkih inkubator VPŽ; J. Hetrih)

AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩